Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović o jelki, seči drveća, bolnici, odnosima sa medijima...

post-title


Narodni poslanik i poverenik GrO SNS za Čačak Marko Parezanović, gostovao je u emisiji "Intervju" na TV Galaksija 32. Parezanović je govorio o rezultatima gradske uprave u 2017. godini kao i o saradnji lokalnih i republičkih vlasti.

[caption id="attachment_69163" align="aligncenter" width="800"] foto: Printskrin[/caption]

Komentarišući kritike opozicije na račun novogodišnje jelke i novca koji je izdvojen za ukrašavanje grada, Parezanović je izjavio da podržava težnju gradonačelnika da grad bude lepši i uređeniji.

"Novac za ukrašavanje grada dobijen iz budžetske rezerve Vlade, a ne iz budžeta grada, u situaciji kada grad ubedljivo najviše novca izdavaja za privredu i infrastrukturu, ne može biti problem ukrašavanje grada koje košta 0.2 odsto budžeta, a pritom nije plaćeno iz budžeta, već iz dodatnih izvora koje ranijih godina nismo imali."

Parezanović je istakao da se u kritikama izdvaja "trio fantastiko" koji čine Velimir Ilić, Boško Obradović i jedan novinar koji je promenio pet partija.

"Pošto su jako zabrinuti za novac građana, ja bih voleo da odgovore na jedno pitanje. Velimira Ilića bih pitao koliko je koštao privatni bazen u njegovoj kući i da li ga je platio od ministarske ili plate gradonačelnika. Možda ga je nasledio od dede. A Boška Obradovića bih pitao da li je više opravdano izdvojiti novac za ukrašavanje grada ili dati 50 000 evra za štampanje časopisa Dveri, koliko je JP Kolubara izdvojilo za reklamiranje Dveri 2008. godine. Rekao bih da se radi o licemerju."

Na pitanje o seči stabala u ulici Veselina Milekića i Kralja Petra i Parezanović nije dao konkretan odgovor uz obrazloženje da nije stručan za tu temu.

"Nisam stručnjak opšte prakse kao naša opozicija, stvarno ne znam kada stablo treba da se seče i kada je bolesno, računam da postoje stručne službe koje o tome vode računa. Ali mislim i da pomenute ulice mogu da izgledaju mnogo lepše nego do sada, vidim da je grad za njihovo uređenje izdvojio dosta novca, pa hajde da vidimo kako će to izgledati".

Parezanović je odbacio kritike opozicije na račun angio sale, porodilišta i nedovoljnog kadra uz konstataciju da nijedna Vlada nije uložila više sredstava u čačansku bolnicu od sadašnje.

"Preko milion evra uloženo je u porodilište i angio salu u prethodnih nekoliko meseci, verujem da bolnica nije imala takva ulaganja u poslednjih 20 godina. I nije angio sala otvorena da bi služila dok smo mi na vlasti, već da bi se u njoj spasavali životi i za 10, 15 ili 20 godina. Ako me pitate da li imamo dovoljno obučenih kadrova, onda ja vas pitam koliko je potrebno vremena da bi dobili dobrog lekara? Najmanje 10 ili 15 godina. Dakle da bi ih danas imali neko je morao da ih primi i obučava pre 10 godina. U prethodnoj godini preko 70 zdravstvenih radnika dobilo je posao u našoj bolnici i tu se nećemo zaustaviti. Do kraja mandata svi nezaposleni lekari dobiće posao i to radimo da bi za 10 godina imali dobre i obučene kadrove."

Parezanović je komentarisao i odnose SNS sa medijima, istakavši da su naprednjaci spremni da trpe kritike, ali da će uvek reći svoj stav. On nije pomenuo ime novinara na čiji rad ima zamerke, ali je jasno da je mislio na Stojana Markovića.

"Rekao sam na poslednjem sastanku u delu koji je bio otvoren za javnost, da svi funkcioneri treba da budu spremni da prihvate svaku kritiku, ali da se ne libe da iskažu svoj stav, jer kada pošteno radite nemate čega da se bojite. To što jedan medij mene lično šikanira i vređa već meseci to nije problem. Ali postoji nešto drugo na čemu insistiram i nastavljaću da postavljam pitanja i gradu i republici. Da li je normalno da neko otvori medij i dobija novac iz budžeta, a paralelno sa tim ne plaća svoje obaveze prema državi i privatnim licima. Kada uđe u blokadu ugasi firmu i otvori novu sa kojom opet uzima novac od države, a ne plaća svoje obaveze, sve dok ponovo ne ugasi tu firmu, otvori novu i isti postupak ponovi još nekoliko puta. Sada je od grada dobio novac za radio koji ne emituje program. To nije normalno." zaključio je Parezanović. Glas zapadne Srbije



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar