Lovci tvrde da se pojavila takozvana kerovska mafija koja životinje švercuje u Crnu Goru, BiH, Albaniju, pa čak i Italiju

foto: Free images Pixabay

Zbog učestalih nestanaka dresiranih pasa na obroncima suvoborskih planina, čak i kada su oni na terenu, lovci iz Gornjeg Milanovca tvrde da se pojavila takozvana kerovska mafija, koja ove životinje švercuje u Crnu Goru, BiH, Albaniju, pa čak i Italiju.

Predsednik lovačkog društva “Fazan” iz Pranjana Boško Milovanović kaže da se i ranije dešavalo da gonič nestane, ali je uz pomoć ostalih kolega iz okruženja pas brzo bivao pronađen. U poslednje vreme, međutim, od kerova nema ni traga, ni glasa… S obzirom na to da jedan obučeni pas dostiže cenu i do hiljadu evra, mnogi lovci kao nagradu za pronalaženje nude i do 300 evra.

– Posle višednevnih bezuspešnih potraga, mnogi nude i novac, ali bez rezultata. Pretpostavljamo da se kradljivci organizuju tokom lovnog dana i vozilima sačekuju psa koji je gonio divljač, pa ga namame i kidnapuju. Priča se da u Mionici postoji organizovana grupa koja se samo time bavi… Trenutno neki momci iz Požege, koji su lovili na ovoj teritoriji, traže psa koji je otišao za divljim svinjama u pravcu Pranjana, dok su lovcu iz Družetića dva kera nestala na samo pet kilometara od kuće – prenosi Milovanović.
Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here