U jeku su pripreme za organizaciju četrnaestog plivanja za Časni krst na gradskoj plaži u Čačku. Odvažni momci i devojke će četrnaestu godinu za redom zaplivati hladnom vodom Zapadne Morave, u nastojanjima da prigrle Časni krst. U petak 19. januara na Bogojavljenje, centar svih zbivanja u našem gradu će biti na gradskoj plaži, koja će za ovu priliku biti posebno pripremljena za verujemo brojne gledaoce i učesnike.

“U toku su pripreme, jer želja svih je da ova već tradicionalna manifestacija protekne na najbolji mogući način. Sve pripremne radnje su u punom jeku, tako da ne sumnjam da ćemo Bogojavljenje dočekati potpuno spremni. Na gradskoj plaži će biti postavljena velika tribina za gledaoce, uz već tradicionalne rampe za plivače i svečanu binu. I Bogojavljenska akademija koja će se održati u 19 časova u Domu kulture će ove godine imati izuzetno bogat program. Očekujemo veliki broj učesnika i još jedno plivanje za Časni krst u Čačku o kome će se pričati“ – rekao je vd direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Zainteresovani plivači se mogu prijaviti u prostorijama SC Mladost ili putem telefona 064 641 2785. Svi će biti podvrgnuti obaveznom lekarskom pregledu nakon koga će dobiti dozvolu za plivanje.

Uz Sportski centar Mladost organizatori tradicionalnog plivanja za Časni krst su Narodni muzej i Dom kulture. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom grada Čačka i uz blagoslov crkve Svetog Vaznesenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here