Stečajni upravnik hemijske industrije “Prvi maj” oglasio je, na osnovu rešenja o bankrotstvu, prodaju nekadašnjeg hemijskog giganta iz Čačka.

Nova cena na javnom nadmetanju biće 160,55 miliona dinara, navedeno je u konkursnoj dokumentaciji, što je za oko 40 miliona manje u odnosu na cenu iz septembra 2017. kada je pokušana prodaja.

Pored proizvodnih zgrada, predmet prodaje su i bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu, navodi na sajtu eKapija.

Ukupna površina objekata bez saobraćajnica iznosi 10.582 kvadratnih metara, a predmet prodaje su, takođe, i postrojenja i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u građevinarstvu.

Prodaju se i ranija potraživanja i avansi koji su dati, a prema elaboratu o proceni imovine, kao i prava intelektualne svojine, navodi portal.

Javno nadmetanje će se održati 20. februara u prostorijama ovog preduzeća u Čačku.

“Prvi maj” je osnovan 1956. godine zahvaljujući čačanskim povratnicima iz Nemačke koji su tada započeli proizvodnju tutkala.

Mondo

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here