Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Iz Lučana u Stokholm: Nikola Petrić potpisao za Bromapojkarnu

post-title


Golman s višegodišnjim superligaškim iskustvom pronašao angažman u Švedskoj

[caption id="attachment_69446" align="aligncenter" width="640"] foto: Star sport[/caption]

Iza Nikole Petrića (26) je višegodišnje superligaško iskustvo koje je sticao braneći boje matičnog Borca iz Čačka, Čukaričkog i u poslednjih šest meseci Mladosti iz Lučana, a ispred - švedska elita.

Petrić je kasno sinoć uspešno završio pregovore s novim švedskim prvoligašem Bromapojkarnom, a ugovor je potpisan na tri godine. Odlični golman prešao je u Skandinaviju bez obeštećenja, s obzirom na to da je s klubom iz Lučana dogovorio takve uslove prilikom dolaska iz Čukaričkog.

„Veoma sam srećan što sam dobio priliku da se oprobam van granica Srbije, a smatram da je Bromapojkarna dobra sredina za mene jer se radi o ambicioznom klubu koji je na ubedljiv način izborio promociju u švedsku prvu ligu. Zadovoljan sam i uslovima koje sam dobio, i zahvaljujem se menadžerima braći Milanu i Ivanu Dudiću što su omogućili da do ovog transfera dođe“, kaže Petrić za MOZZART Sport.

Bromapojkarna je klub iz zapadnog predgrađa Stokholma Brome, a iz nje je Bojan Đorđić 1999. godine prešao u Mančester Junajted. Takođe, u ovom klubu ponikao je Džon Gujdeti, koji je 2008. prešao u Mančester Siti, a trenutno igra za Alaves.

Radi se o klubu koji često ulazi i ispada iz prve lige, a sadašnje rukovodstvo rešilo je da se ovog puta duže zadrži u eliti. Sportski direktor je nekadašnji reprezentativac Švedske Danijel Majstorović, a Nikola Petrić u početku će imati pomoć i 20-godišnjem Marka Nikolića, mladog reprezentativca Švedske, takođe poreklom s ovih prostora.

Prvenstvo Švedske igra se po sistemu proleće-jesen i počinje 1. aprila, tako da će Petrić imati sasvim dovoljno vremena da se privikne na novu sredinu. Mozzart Sport



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar