Golman s višegodišnjim superligaškim iskustvom pronašao angažman u Švedskoj

foto: Star sport

Iza Nikole Petrića (26) je višegodišnje superligaško iskustvo koje je sticao braneći boje matičnog Borca iz Čačka, Čukaričkog i u poslednjih šest meseci Mladosti iz Lučana, a ispred – švedska elita.

Petrić je kasno sinoć uspešno završio pregovore s novim švedskim prvoligašem Bromapojkarnom, a ugovor je potpisan na tri godine. Odlični golman prešao je u Skandinaviju bez obeštećenja, s obzirom na to da je s klubom iz Lučana dogovorio takve uslove prilikom dolaska iz Čukaričkog.

„Veoma sam srećan što sam dobio priliku da se oprobam van granica Srbije, a smatram da je Bromapojkarna dobra sredina za mene jer se radi o ambicioznom klubu koji je na ubedljiv način izborio promociju u švedsku prvu ligu. Zadovoljan sam i uslovima koje sam dobio, i zahvaljujem se menadžerima braći Milanu i Ivanu Dudiću što su omogućili da do ovog transfera dođe“, kaže Petrić za MOZZART Sport.

Bromapojkarna je klub iz zapadnog predgrađa Stokholma Brome, a iz nje je Bojan Đorđić 1999. godine prešao u Mančester Junajted. Takođe, u ovom klubu ponikao je Džon Gujdeti, koji je 2008. prešao u Mančester Siti, a trenutno igra za Alaves.

Radi se o klubu koji često ulazi i ispada iz prve lige, a sadašnje rukovodstvo rešilo je da se ovog puta duže zadrži u eliti. Sportski direktor je nekadašnji reprezentativac Švedske Danijel Majstorović, a Nikola Petrić u početku će imati pomoć i 20-godišnjem Marka Nikolića, mladog reprezentativca Švedske, takođe poreklom s ovih prostora.

Prvenstvo Švedske igra se po sistemu proleće-jesen i počinje 1. aprila, tako da će Petrić imati sasvim dovoljno vremena da se privikne na novu sredinu.
Mozzart Sport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here