Prvi čovek čačanskog kluba tvrdi da se četa Raška Bojića već kandidovala za domaćina Fajnal – fora ABA2 lige

Krenulo je bolje nego što su i dežurni vernici u moći košarkaša sa Morave nadali. Čačanski Borac je u jednom trenutku takmičenja bio dvostruki lider. Četa Raška Bojića, bila je prva u KLS-u, da bi nakon poraza od Vojvodine zauzela drugu poziciju, što naravno  Borac nije omelo u zadržavanju na čelu ABA 2 lige. Možda ni najbolji poznavaci košarkaških prilika u zemlji i regionu nisu mogli da predvide da će igrači Borca beležiti ovako dobre rezultate.

Prvi čovek Borca i vlasnik kompanije PS Predrag Peca Pantović ističe da je i pred start ovih takmičenja govorio da je teško bilo šta predvideti jer se realno nije znala snaga i mogućnosti svih rivala.

“Za Borac je najbitnije da se oformio tim sa igračima koji dišu kao jedan. Uz to klub ima kontinuitet u stručnom radu. Mi smo jedan od retkih klubova koji podržava svoje trenere i Raško Bojić je dugo na čelu našeg stručnog štaba. Borčevi treneri se međusobno razumeju, podržavaju… Po mom mišjenju to je veoma bitna stavka koja je sigurno doprinela odličnim rezultatima”, kaže za MOZZART Sport predsednik Borca Peca Pantović.

Prvi tim je u oba takmičenja imao seriju od deset uzastopnih pobeda.
Mi u klubu to nismo brojali, bilo nam je bitno da igramo dobro. Ipak, igre na dva fronta moraju da dovedu i do padova, pa smo neplanirano poraženi u Novom Sadu. Na papiru smo bili favoriti protiv Vojvodine koja nas je tesno dobila. No, porazi su sastavni deo igre”.

Naravno, Borac je na pravom putu da ostvari planove koje je UO zacrtao na početku sezone.
“Naši ciljevi su bili da u ABA 2 ligi budemo među četiri ekipe i odigramo završni turnir. Petoplasiranim timovima bežimo tri pobede. Zrinjski smo dobili sa 20 poena razlike, a Rogaška dolazi u Čačak. Neugodni Vršac nam takođe dolazi u dvoranu kraj Morave, ali ako se ne dogodi neko čudo mislim da smo sigurni za Fajnal for. Kad je KLS liga u pitanju tu smo planirali da budemo među osam timova. Bili smo prvi i to je lepo. Trudićemo se da ostanemo što bolje plasirani, ali je bitnije da odigramo dobro kad bude najneophodnije”.

Borac je već poslao prijavu da bude domaćin završnog turnira ABA 2 lige.
“Pored nas domaćinstvo su tražili Kopar, Vršac i Podgorica. Videćemo da budemo što konkurentniji. Mislim da je za promociju ABA 2 lige najbitnija publika koje u Borčevoj dvorani ima najviše. Navijači su pokazali veliku zrelost, dolaze u velikom broju i ispunjavaju halu do poslednjeg mesta. Navijaju za svoj tim, ali bez omalovažavanja rivala. Svi naši gosti bili su prezadovoljni posle utakmica ambijentom i celokupnom atmosferom koja je vladala u dvorani kraj Morave. To je naš najveći adut u nameri da Čačak bude domaćin završnog turnira.

 Iskusni Marko Marinović je predvodnik ostalim saigračima. Bitan šraf ekipe Đorđe Mićićje doživeo neugodnu povredu, ali uspeli ste i to da prevaziđete i nastavite sa trijumfima.
Kod Borca se nikad ne zna ko će iskočiti u prvi plan i ko će biti najefikasniji. Da li Marinović, Pešaković, Đoković, Todorović, Stojadinović…Ono što je bitnije, svako od igrača daje veliki doprinos zajedničkoj hemiji koja donosi uspehe. Ako treba da istaknem jednog pojedinca onda je to Marko Marinović koji daje veliki doprinos koji nije merljiv statističkim podacima, on je produžena ruka trenera na parketu. Malina se u potpunosti podredio kolektivu”.

Đole Mićić je nakon povrede podvrgnut operaciji.
“Sa medicinske strane Đorđe je dobio najviše što se moglo dobiti. On je dete Borca, vrata kluba su mu uvek otvorena. Ova sezona je za njega okončana, ali će on doneti završnu odluku o budućim potezima. Mi smo spremni za svaku vrstu dogovora”.

Trenutno UO na čelu sa vama uspešno funkcioniše.
“Cilj je stabilan klub na duge staze. Neke planove i odluke smo doneli. Očekujem da će ovo rukovodstvo doneti pozitivne promene i korak napred”.

Rukovodstvo Borca je rešeno da obavi neke infrastrukturne zahvate poput rekonstrukcije krova dvorane.
“Tokom januara ćemo početi sa izradom statičkih proračuna. Oni će biti vodilja za idejno rešenje, što će nas dovesti do cene koštanja zamene krova. Imamo obećanje gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića da ćemo to moći da finansiramo. Očekujem rezultate na tom polju još ovog leta”.

Sa čime biste bili zadovoljni na kraju ove sezone?
“Ključna stvar je da se publika vratila u dvoranu i da imamo pravo navijanje. Ne verujem u brze rezultate, već u rad u kontinuitetu. Kad se malo osvrnem shvatam da sam u Borcu već pet, šest sezona. Prvo smo stabilizovali klub, postali redovan učesnik Superlige. Često smo bili na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća…Sad je trenutak za iskorak dalje. Prava stvar bi bila da kad iz mlađih selekcija dobijemo igrače za prvi tim da uđemo u ABA 1 ligu, ali u životu ne može baš sve da se isplanira do tančina. Kad vam se ukaže prilika treba je i realizovati. Utisak je da imamo šansu i moramo je iskoristiti”, konstatovao je vodeći čovek Borca Predrag Pantović.

Pišu: Đurđe Mečanin i Miloš Milić
Foto: Đurđe Mečanin

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here