Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sve spremno za Bogojavljenje

post-title


U pres sali Gradskog stadiona u Čačku danas je održana konferencija za medije povodom predstojeće manifestacije Plivanje za Bogojavljenski krst 2018.godine. Pred brojnim predstavnicima medija govorili su pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić, vd direktor SC Mladost Miloš Stevanić, ispred Narodnog muzeja Snežana Ašanin, dr Nela Savić i Dragan Savković koordinator ove tradicionalne versko sportske manifestacije.

“Pripreme se privode kraju i moram reći da potpuno spremni dočekujemo ovu tradicionalnu manifestaciju. Ove godine imamo zaista veliku podršku grada i uveren sam da će Bogojavljenje 2018. proteći u najboljem redu i da će biti manifestacija kojom će se ponositi svi Čačani. Pozivam ovom prilikom naše sugrađane da u petak u velikom broju dođu na gradsku plažu, gde će imati zaista sjajne uslove za posmatranje samog plivanja, jer smo u saradnji sa renomiranom kompanijom “Stage Pro“ postavili tribine, a i oni koji se odluče da budu na levoj obali će imati bolje uslove nego ranijih godina, jer je betonirana plaža sa te strane naše omiljene reke“ – rekao je vd direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Uz našu ustanovu organizatori ove manifestacije su Narodni muzej i Dom kulture Čačak.

“Četrnaesta godina je kako smo ponovo pokrenuli ovu tradicionalnu manifestaciju. Čačak već godinama unazad važi za jedan od gradova u Srbiji gde je ova manifestacija najmasovnija. Podsećam da sve počinje liturgijom, nastavlja se litijama, a centralni događaj je svakako samo plivanje. Pozivam Čačane da budu naši gosti i na velikoj Bogojavljenskoj akademiji koja se u petak u 19 sati održava u Domu kulture. Uz sve naše odvažne plivače, već bogat kulturni program će upotpuniti Biljana Krstić i Bistrikt“ – rekla je Snežana Ašanin.

Kao i svake godine ova manifestacija se održava uz blagoslov Crkve Svetog Vaznesenja, a uz pokroviteljstvo grada Čačka.

“Grad Čačak je ponosan na ovu manifestaciju. Ove godine smo izdvojili značajna novčana sredstva kako bi sve bilo na još višem nivou. Veliki broj prijavljenih plivača obećava još jedno spektakularno plivanje. Zahvaljujem se u ime rukovodstva grada organizatorima koji su zaista preduzeli sve radnje da petak i Bogojavljenje dočekamo potpuno spremni. Najavljuje se i lepo vreme za ovo doba godine, pa verujem da će se Čačak u petak pre podne “preseliti“ na Moravu“ – rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.

Doktor Nela Savić sa odeljenja za transfuziju čačanske bolnice je istakla veoma bitan segment same manifestacije, a to je dobrovoljno davanje krvi koje će se održati na Gradskom stadionu od 10 do 15 časova.

“Januar je po tradiciji mesec kada imamo određenih problema sa zalihama krvi. Mi već treću godinu na poziv organizatora učestvujemo na naš način u ovoj sjajnoj manifestaciji i podsetiću da smo prošle godine prikupili veliku količinu dragocene tečnosti. Pozivam Čačane da nam se pridruže i da tog dana budu i humani u šta ne sumnjam“.

Dragan Savković iz SC Mladost je istakao da tim ljudi već danima radi na organizaciji Bogojavljenskih svečanosti i da su same pripreme pri kraju.

“Sve je dobro iskordinirano i skoro da smo sve pripreme priveli kraju. Bine i platforme su postavljene, jezero formirano i sa te strane smo potpuno spremni. 110 odvažnih plivača i plivačica se prijavilo i oni koji dobiju odobrenje doktora će se naći u konkurenciji za osvajanje zaleđenog Bogojavljenskog krsta. Spremili smo i neke verujem pozitivne novine, ali neka to bude jedno malo iznenađenje za sve naše posetioce. Očekujem da ove godine padnu brojni rekordi kada je u pitanju ova već tradicionalna manifestacija“ – zaključio je Savković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar