Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Mesečevi borci“ pobednici kviza u Zablaću

post-title


U četvrtak, 18. januara, u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Zablaću održan je kviz „Ja čitam, a ti?“ kao zajednički program ogranka Gradske biblioteke i škole u ovom mestu. Kviz je jedna od najomiljenijih formi igre za sve generacije, a ovaj namenjen starijim osnovcima osmislili su bibliotekari Dubravka Ilić, Vladimir Simić i profesorka Zorica Đaković.

Takmičenje u znanju iz književnosti je još jedna u nizu aktivnosti koju realizuju bibliotekari u ogranku, Klub čitalaca biblioteke u Zablaću i zajednička bibliotečka sekcija koju vodi profesor srpskog jezika Zorica Đaković. Članovi Kluba su đaci starijih razreda koji se sastaju u Biblioteci dva do tri puta mesečno i bave se biografijama domaćih i stranih pisaca i njihovim stvaralaštvom. Klub takođe radi na predstavljanju pročitanih knjiga i preporučivanju vršnjacima, posebno tinejdžerske literature.

Kviz je bio prilika da devet takmičara, učenika šestog, sedmog i osmog razreda pokažu znanje o poznatim autorima i njihovim delima iz školske lektire, ali i naslovima koje rado pozajmljuju u Biblioteci, kao i snalažljivost u igri sastavljanja naziva dela od zadatih slova. I takmičarima i publici najzanimljivija je bila igra asocijacija, koja je i odlučila pobednika.

Takmičari su bili podeljeni u tri ekipe neobičnih naziva: „Narcisi“,čije su boje branile Irena Vučković, Milica Lukić i Jefimija Jovanović, „Ribizle“ Aleksandra Joksić, Marijana Jakovljević i Andrea Adžić, dok su „Mesečevi borci“ bili Teodora Dmitrić, Anđela Šuluburić i Mihajlo Grujanac. U odgovorima na 30 postavljenih pitanja najuspešniji su bili upravo „Mesečevi borci“ i ubedljivo zauzeli prvo mesto. Na drugom mestu su se našle „Ribizle“, a ekipa „Narcisa“ na trećem.

Brojna publika koju su činili i đaci i nastavnici, burnim aplauzom je propratila proglašenje pobednika, a među vršnjacima takmičara bilo je i zainteresovanih za učešće na nekom sličnom budućem takmičenju.

Članovi pobedničke ekipe nagrađeni su knjigama, a svi takmičari i diplomama. Nagrade su obezbedile škola i Gradska biblioteka koje će svakako i dalje davati podršku svim vidovima kreativnog rada sa mladima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar