Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



MINISTAR NEDIMOVIĆ BORAVIO U ČAČKU: Tri puta više novca za mlade poljoprivrednike (FOTO)

post-title


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je danas u sali Skupštine grada Čačka sa mladim poljoprivrednicima kojima su odobrena sredstva na konkursu za podršku mladim poljoprivrednicima, koji je kao nacionalna mera prvi put raspisan prošle godine.Najčešće tražene investicije za koje su mladi poljoprivrednici konkurisali su kvalitetna priplodna grla, rasni bikovi, šilježice, kao i nazimice. Kad je reč o mehanizaciji, veliko interesovanje je bilo za atomizer, traktorske prskalice, priključni rasipač mineralnog đubriva, plugove i vučene tanjirače, setvospremače, cisterne za distribuciju tečnog stajnjaka, opreme za mužu, kao i konstrukcije za plastenike i opremu za navodnjavanje „kap po kap“.

Ministar je posetio i Institut za voćarstvo Čačak gde je razgovarao sa direktorom Milanom Lukićem.

-Institut za voćarstvo u Čačku gledamo da uvežemo u to i da napravimo jedan moderan ogledni centar za voćarstvo, gde će ljudi moći da dođu i nauče ono što je najnovije. Novac, nauka i mladi su put za uspeh, istakao je Nedimović.

Direktor Instituta za voćarstvo Čačak Milan Lukić kaže da je osnovna ideja ustanove naučno-istraživački rad, ali da pored toga se bave prenosom znanja na proizvođače.

-Ako se proizvođači ne bave pripremom zemljišta, izborom sadnog materijala, primenom tehnologiija na način na koji je struka i nauka rekla, onda je pitanje kako će uspeti u tome", navodi Lukić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar