Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Klonferi žele skalp Borca, ali se ipak pitaju Čačani

post-title


U 15. kolu Košarkaške lige Srbije Borac će gostovati ekipi OKK Beograda.

[caption id="attachment_69329" align="aligncenter" width="740"] foto: MN Press[/caption]

OKK Beograd spremno dočekuje Borac, uprkos tome što je imao sitnih problema sa povredama tokom nedelje. Klonfere raduje povratak Matića na parket posle nešto duže pauze zbog povrede.

Mladen Simeunović, velika uzdanica Klonfera u oba pravca, poštuje rivala, ali se i nada da će uzeti skalp još jednoj ekipi iz ABA 2 lige. "U goste nam dolazi sigurno najkvalitetniji tim u KLS. Posle pobede u Subotici, spremili smo se jako dobro ove nedelje. Kvalitetniji su na svim pozicijama, ali ako uspemo da odigramo agresivno na njihovoj spoljnoj liniji bićemo bliži pobedi", rekao je Simeunović.

Čačani se, sa druge strane, ponovo nalaze u paklenom ritmu. Neće proći ni 48 sati od izuzetno teškog gostovanja na Cetinju, gde su spletom nesrećnih okolnosti u završnici izgubili od Lovćena (82:78). Ipak, nema vremena za tugovanje, jer već u subotu iz ekipu Raška Bojića očekuje novo neugodno gostovanje protiv OKK Beograda, tima koji je u prošlom kolu ubedljivo slavio u Subotici, tako nagovestivši da se nalazi u dobroj formi.

Član stručnog štaba čačanske ekipe, Dejan Tomašević, naglasio je da uprkos umoru Borac ide po pobedu u Beograd. "Nakon dva vezana poraza, jednog u KLS protiv Vojvodine i drugog u četvrtak od Lovćena samopouzdanje nam je malo poljuljano. Na Cetinju smo igrali jako dobro tokom većeg dela meča, ali su nam se u završnici potkrale neke sitne greške zbog kojih smo izgubili. Međutim, očekuje nas nova utakmica i izazov protiv OKK, ekipe koja je u prošlom kolu napravila iznenađenje ubedljivo pobedivši Spartak u Subotici. Beograđani su tako pokazali da su u dobroj formi i sigruno se neće predati, bez obzira što smo na papiru mi favoriti. Idemo po trijumf, jer želimo da se vratimo u pobednički ritam. Umorni smo, ali nema izgovora, moramo dalje u nove pobede", izjavio je Tomašević.

Marko Stojadinović, jedan od najboljih pojedinaca u meču protiv Lovćena, napominje da Borac mora pod hitno da se vrati u pobednički kolosek.

"Izgubili smo dve uzastopne utakmice na jednu loptu, i pod hitno moramo da se vratimo u pobednički kolosek. Priznajem, teško je, putovanja su duga i zaista umaraju, ali nemamo pravo na izgovor. Veoma nam je potreban trijumf u Beogradu, i ako budemo oni pravi, ne sumnjam u dobar rezultat", jasan je Stojadinović.

Početak meča zakazan je za 17.30. Mozzart Sport, Miloš Milić i Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar