Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA 2 – davi li se Vršac u moravskom plićaku?

post-title


Trener Čačana, Raško Bojić prognozira tešku partiju za povratak Borca u pobedonosni ritam.

U 15. kolu ABA 2 lige Borac će na domaćem terenu u 18 časova dočekati ekipu Vršca koja je nedavno ostala bez šefa struke, Vladimira Đokića. U ostalim jadranskim mečevima koji se igraju u istom terminu sastaće se Bosna i Dinamik, a Split će dočekati Teodo.

Vratimo se na centrali događaj, odnosno na analizu i izjave uoči meča u gradu kraljice igara. Čačani su u dosadašnjem delu jadranskog vojevanja ostvarili odličan rezultat od deset pobeda i četiri poraza, pa se trenutno se nalaze na prvoj poziciji u regionalnom takmičenju.

Sjajnu uvertiru za ovaj meč Borac je napravio u subotu, gde je u okivru KLS lige Srbije savladao, na gostovanju, OKK Beograd rezultatom (78:70). Time je tim iz grada na Moravi prekinuo seriju od dva neočekivana poraza, pokazavši da su te dve jalove utakmice bile samo posledica paklenog ritma u kome se Borac nalazi ove sezone.

Strateg čačanske ekipe, Raško Bojić, ističe da sve zavisi od njegovog tima, i naglašava da veruje u novu pobedu.

,,Sledi nam još jedna u nizu teških i važnih utakmica. Mi smo nakon sjajne serije od deset vezanih pobeda u oba takmičenja pretrpeli dva poraza od Vojvodine i Lovćena. Međutim, u subotu smo trijumfovali nad OKK Beogradom, vrativši se u pobednički kolosek i napravivši dobru uvertiru pred meč sa Vršcem. U narednu utakmicu moramo ući maksimalno motivisani, kako bi nastavili dobar posao. Pozitivan rezultat u ovom duelu daće nam dodatnu sigurnost ka plasmanu među prve četiri ekipe. Nema sumnje, Vršac je ozbiljan protivnik. Doduše, malo im je samopouzdanje poljuljano nakon poraza od Dunava. Takođe, došlo je do promena u njihovom stručnom štabu. Ostaje da vidimo kako će to uticati na njih. Bez obzira na sve, mi moramo biti fokusirani, jer sve zavisi od nas, i ako budemo na nivou, verujem u novu pobedu“, izjavio je Bojić.

Jedan od najboljih igrača Borca ove sezone, Nemanja Todorović, napominje da uz sjajno navijanje čačanske publike i dobro izdanje njegove ekipe može se očekivato nova pobeda.

,,Pobedom nad OKK Beogradom u poslednjem kolu KLS lige prekinuli smo mini-seriju od dva poraza. Na taj način smo vratili poljuljano samopouzdanje. Sada nam sledi duel protiv Vršca, kvalitetne ekipe koju jako dobro poznajemo. Znamo sve njihove prednosti i mane. Želimo da trijumfujemo u utorak u Čačku, jer bi na taj način ostali u vrhu tabele i bili korak bliže našem primarnom cilju, a to je igranje u završnici Druge ABA lige. Uz tradicionalno dobru publiku i našu prepoznatljivu igru kod kuće ne sumnjam da ćemo upisati novu pobedu i dopisati bodove na naš konto“, reči su Todorovića. KK Borac će svim osnovcima i srednjoškolcima Čačka omogućiti besplatan ulaz na meč protiv Vršca. Oni će moći da uđu u halu sa Gradskog bedema. Cene karata ostaju nepromenjene i koštaju po 300 dinara. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Milioš Milić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar