Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Privremeni organ za stalne svađe

post-title


Posledice lanjskog raspuštanja Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Čačku. U mesnim odborima ogorčeni zbog raspuštanja uoči redovne izborne skupštine.

Još od kad je, krajem minule godine, Izvršni odbor SPS raspustio čačanski odbor ove partije i na čelo Privremenog organa postavio mlađanog Nemanju Trnavca, socijalisti u gradu na Moravi nemaju mira. Svađe, prozivke i podele su gotovo svakodnevna pojava među članovima i simpatizerima ove stranke, a najveći gnev je izazvao prvi korak pomenutog Trnavca na novoj dužnosti - raspuštanje svih mesnih odbora i organizacija SPS na teritoriji grada i u seoskim sredinama. Kao opravdanje za ovu odluku, Nemanja Trnavac je naveo to što je, kaže, dobio zadatak da organizuje i sprovede Izbornu konferenciju Gradske organizacije SPS u Čačku, a razlozi za to su nezadovoljavajući izborni rezultati u proteklom periodu. To, međutim, nije naišlo na odobravanje u većini mesnih odbora... - Neprihvatljivi su nam uvođenje privremenih mera i način postupanja kako pojedinaca, tako i Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije, tim pre što se za nove privremene organe postavljaju oni koji su najodgovorniji za dosadašnji rad Gradskog odbora i trenutno stanje. U redovnoj izbornoj godini za organe partije, svakog časnog socijalistu je iznenadila ovakva mera, kojom smo krajnje poniženi. Zato članstvo i simpatizeri osuđuju ovaj čin, smatrajući da nam se na ovaj način nameće rukovodstvo - istaknuto je u zajedničkom saopštenju predstavnika 15 mesnih odbora, koji su upozorili na to da ovakva odluka može dovesti do osipanja članstva i urušavanja, odnosno nestanka SPS sa političke scene grada na Moravi.

S druge strane, predsednik Privremenog organa GO Socijalističke partije u Čačku Nemanja Trnavac tvrdi da ne postoji konflikt između članova tog tela, pa ne očekuje produbljivanje krize među lokalnim socijalistima. Kaže, ključni zadatak Privremenog organa je organizacija izborne konferencije, na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo i ovdašnji organi stranke, a to će se dogoditi najkasnije za šest meseci.

- Stranka se nikoga ne odriče. Tu su i novi i stari članovi. Svi snosimo posledice za loš rezultat socijalista i naših koalicionih partnera na prethodnim lokalnim izborima, pa svi i radimo na tome da otklonimo probleme. Nema jednoumlja. Do rezultata možemo doći samo sučeljavanjem različitih mišljenja - zaključuje Trnavac. Novosti, Vlade Ilić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar