Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ČAČANSKI SPORTSKI SAVEZ PROGLASIO NAJBOLJE: Pogledajte ko su dobitnici priznanja

post-title


U prelepom ambijentu hotela "Morava" večeras su dodeljena priznanja najuspešnijima u oblasti sporta u gradu na Moravi.

[caption id="attachment_69804" align="aligncenter" width="1920"] Stefan Joksić[/caption]

Dobitnici priznanja su: - Nagrada za životno delo iz oblasti sporta – DR LjUBIŠA DMITROVIĆ - Najuspešnija pionirka – KRISTINA VUJIĆ(KKS BORAC) - Najuspešniji pionir – BOŠKO VELIČIĆ(BK BORAC) - Najuspešnija kadetkinja – IVANA ILIĆ(AK ČAAK) - Najuspešniji kadet – VELjKO VUČIĆEVIĆ(BK BORAC) - Najuspešnija juniorka – ANICA NIKOLIĆ(KKS BORAC) - Najuspešniji junior – OGNjEN PEROVANOVIĆ(KAJAK KLUB ČAČAK) - Najuspešnija ženska ekipa mlađih kategorija – PIONIRKE OK BORAC - Najuspešnija muška ekipa mlađih kategorija – KADETI BK BORAC - Najuspešniji profesor fizičkog vaspitanja – DEJAN JELIČIĆ(EKONOMSKA) - Najverniji ljubitelj čačanskog sporta – SLOBODAN MILAJAC - Najuspešniji sportski radnik – MILOVAN ĐOKOVIĆ(FSGČ) - Najuspešniji trener – RAŠKO BOJIĆ(KK BORAC) - Najuspešnija seniorska ženska ekipa – RVAČKI KLUB BORAC - Najuspešnija seniorska muška ekipa – KOŠARKAŠKI KLUB BORAC

Zahvalnice su dobili: - SLOBODAN NIDŽOVIĆ(AK SLOBODA) - VLADIMIR ZLATANOVIĆ(KK MLADOST) - IVANA JOROVIĆ(TENISERKA) - BOGDAN TRIKOŠ(KKS BORAC) - LAZAR FILIPOVIĆ(TRIATLON TIM BORAC) - ILIJA ĐOKOVIĆ(KK BORAC) - JANKO KOLAREVIĆ(REPREZENTATIVAC SRBIJE U SNOUBORDU) - SPORTSKI CENTAR MLADOST

Čačanski sportski savez je odlučio da svake godine uruči po jedno specijalno priznanje iz oblasti sporta. Time će se odati dužno priznanje ljudima bez kojih ne bi ni bilo sporta na ovakvom nivou kakav je danas. Oni su tu da indirektno pomognu neposrednim sportskim proizvođačima da ostvaruju rezultate. Bez velike dileme prva specijalna nagrada ide u ruke gospodina Milenka Kostića, vlasnika Kompanije Auto Čačak. Kada bi krenuli sa nabrajanjem kome je sve gospodin Kostić sa svojom kompanijom pomogao kada je u pitanju sport, verovatno bi zagazili duboko u noć. Činjenica koju niko ne može osporiti je da čačanski sport u poslednje dve decenije ne bi svakako bio isti da nije bilo pomoći Milenka Kostića i kompanije Auto Čačak. Specijalno priznanje Čačanskog sportskog saveza Milenku Kostići uručio je Slavoljub Piper, predsednik komisije za vrhunski sport Čačanskog sportskog saveza.

Najuspešnija sportiskinja grada Čačka za 2017.godinu je Katarina Sekulić. Atletičarka Katarina Sekulić je članica atletskog kluba Sloboda od svoje devete godine. Od 2015.godine je standardna članica reprezentacije Srbije. U godini za nama je postala šampionka Srbije u dvorani za starije juniorke na 400 metara. Pobednica je školskog republičkog prvenstva u Kruševcu na 400 metara. Na pojedinačnom prvenstvu Srbije za starije juniorke je osvojila prvo mesto na 400 i drugo mesto na 200 metara. Više nego zapažene rezultate je ostvarila i na međunarodnoj sceni. Na Balkanskom prvenstvu za starije juniorke u Istanbulu je osvojila šesto mesto na 400 metara, dok je bila treća u štafeti 4H400 metara sa novim državnim rekordom. Na Balkanskim igrama mladih takođe u Istanbulu je osvojila drugo mesto na 400 metara. Najvredniji rezultat je svakako stigao iz Kenije gde je na Svetskom juniorskom prvenstvu osvojila osmo mesto na 400 metarau vremenu ličnog rekorda 56,22 sekundi. Ovaj rezultat predstavlja najveći uspeh srpskih atletičara u sprintu svih vremena. Katarina je danas stigla iz Crne Gore gde je odradila pripreme za verujemo još uspešniju sezonu.

Najuspešniji sportista grada Čačka za 2017.godinu je Stefan Joksić. Joksić je rođen 1992.godine u Čačku i apsolvent je Tehničkog fakulteta u našem gradu. Član je karate kluba Borac i standardni reprezentativac Srbije. Nosilac je crnog pojasa i zvanja zaslužnog sportiste Republike Srbije. Od rezultata ostvarenih u 2017. izdvajamo sledeće: Šampion države u borbama u kategoriji do 67 kilograma, šampion državnog KUP-a u kategoriji do 67 kilograma, šampion Balkana u borbama u kategoriji do 67 kilograma, prvak Svetskog KUP-a u kategoriji do 67 kilograma, treće mesto ekipno na prvenstvu Evrope, treće mesto u Premijer ligi u kategoriji do 67 kilograma u konkurenciji 152 takmičara, gde svaka država učesnica može da delegira samo po jednog sportistu u kategoriji. Ovo takmičenje se boduje za predstojeće Olimpijske igre 2020.godine. Na kraju recimo i to da je Stefan Joksić šampion međunarodnog turnira Zlatni pojas Čačka u konkurenciji takmičara iz 17 zemalja. Pregršt rezultata i argumenata da Stefan Joksić ponese epitet najuspešnijeg sportiste Čačka za 2017.godinu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar