Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac nije dozvolio iznenađenje

post-title


Čačani srušili Zlatibor u zanimljivoj utakmici.

U 16. kolu Košarkaške lige Srbije Borac je u Čačku savladao ekipu Zlatibora rezultatom 73:67. Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Marinović sa 18 postignutih poena.

U prvim minutima igre bila je viđena prilično spora i neefikasna utakmica. Niko od rivala nije uspevao da nametne svoj ritam, što je i rezultat pokazivao. Prednost nekog tima nije bila veća od tri poena. Iskusni gosti pružali su dostojan otpor favorizovanom protivniku. Rampa Čarapića malo je probudila publiku u hali, ali ni bučno navijanje Čačana nije bilo dovoljno da Borac zaigra kako ume. U tom maniru prošlo je prvih deset minuta igre.

Drugi period Borac je startovao nešto energičnije. Ali Zlatibor nije imao nameru da spusti ručnu. I dalje je vodio ravnopravnu borbu sa domaćinom. Treba primetiti das u gosti igrali prilično čvrsto, u par navrata na ivici nesportskog faula. Međutim, u drugom delu deonice Čačani su zaigrali malo bolje, vezali su par dobrih napada, pa su po prvi put imali prednost od dve cifre (35:25). Delovalo je kao da gosti polako počinju da posustaju. Zahvaljujući dobroj odbrani, šutu koji je proradio u završnici poluvremena, ali i lošem ritmu u kome se Zlatibor našao, Borac je na veliki odmor otišao sa solidnim suficitom od 10 poena (42:32).

Početkom drugog poluvremena Borac prosto nije bio prepoznatljiv. Nakon pet vezanih poena gostujuće ekipe trener Bojić je morao da zatraži minut odmora. Na žalost, nije pomoglo. Domaćin više od pet minuta igre nije uspeo da postigne koš. A gosti su to znali da iskoriste, pa su u 26. minutu igre uspeli da izjednače (42:42). Tek je Đoković trojkom prekinuo dugu sušu svoje ekipe, vrativši poljuljano samopouzdanje. Takođe, ponovo se probudila publika u hali. Shvatili su da je igračima Borca preko potrebna podrška. Naravno, to su i dobili. Krajem deonice Čačani su se malo stabilizovali, vrativši kakvu-takvu prednost na svoj konto.

Ponovo je Zlatibor nešto bolje započeo četvrtinu, postigavši pet poena. Seriju gostiju prekinuo je Stojadinović pogotkom van linije 6,75. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i bilo je očigledno da će meč ući u neizvesnu završnicu. Tako je i bilo. U 38. minutu Đoković pogađa neverovatnu trojku koja vodi Borac na +5. Koševima Stojadinovića domaćin ulazi u poslednjim minut sa sedam poena prednosti, a ispostaviće se, to je za goste bilo nedostižno. Iskustvom i snagom volje Borac je uspeo da utakmicu završi u svoju korist, upisavši novu važnu pobedu u KLS ligi.

KLS - 16. KOLO Petak: Vojvodina - OKK Beograd 73:54 Metalac - Tamiš 83:95 Subota: Dinamik - Beovuk 106:90 Vršac - Mladost Zemun 103:70 Borac - Zlatibor 73:67 Radnički - Dunav 70:82 Spartak - Sloga 94:101 Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar