U duhu tradicije, svečano, dostojno lika i dela Svetog Save, školska slava – Savindan, obeležena je u Osnovnoj školi“ Preljina“.

Uz prisustvo velikog broja učenika, radnika škole, roditelja, meštana i predstavnika gradske vlasti program je započeo intoniranjem svetosavske himne, sečenjem slavskog kolača i bogatim kulturno umetničkim programom, pesmom školskog hora, glumom, igrom i besedom učenika škole, o liku i delu Svetog Save.

Na početku programa direktor škole Radojle Čolović pozdravio je prisutne rečima dobrodošlice i zahvalnosti i podsetio da svaki Savindan nije samo crkveni, porodični i školski praznik, već datum od izuzetnog značaja za našu prosvetu i kulturu.

Na današnjoj svečanosti dodeljene su i nagrade. Jani Pavlović učenici VIII2,za izuzetne sportske rezultate. Ona je prvak sveta u karateu, sportiskinja grada Čačka za 2017. godinu, odličan đak i mi smo vrlo ponosni što je đak naše škole. Mikailu Ćiroviću nastavniku fizičke kulture, koji je postigao sjajne sportske rezultate sa ekipama dečaka i devojčica u malom fudbalu, rukometu i odbojci. Draganu Pešiću učitelju za kreativan rad i divne postavke koje krase naš hol.

U holu škole za ovu priliku postavljena je izložba likovnih i literarnih radova učenika naše škole na temu. Sveti Sava- učitelj i prosvetitrlj.

Ovom prilikom direktor se zahvalio gradskoj vlasti na uspešnoj saradnji u protekloj godini. I dodao da nas ovaj dan obavezuje da nastavimo tamo gde je Sveti Sava stao, da čestitim korakom hodamo i gradimo jedan novi lepši svet.

„ Pozdravljam te, moj milosrdni rode. Bog ti dao zdravlje i veselje, mira, sloge bratske ljubavi“, Sveti Sava.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here