Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nastavljamo Savinim putem (FOTO)

post-title


U subotu, 27. januara, u OŠ „Stepa Stepanović“-izdvojeno odeljenje Milićevci, tradicionalno je, prigodnom priredbom i prekadom slavskog kolača, uz prisustvo sveštenika obeležena školska slava Sveti Sava.

Predškolci iz Milićevaca sa svojom vaspitačicom Ivanom Milosavljević, učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda sa svojim učiteljem Milovanom Stanisavljević i bivši učenici te škole organizovali su priredbu na kojoj su publici izveli predstavu „Vašar u Topoli“. Nakon toga su otpevali Himnu Svetom Savi i predstavili se prigodnim recitacijama o Svetom Savi.

U danima koji su prethodili Savindanu, deca su se upoznala sa životom Svetog Save, čitali smo priče i organizovali likovne i govorne aktivnosti kako bi deca razumela značaj ovog sveca.

Takođe, i u Osnovnoj školi "22. decembar" u Stančićima, uz prisustvo roditelja, bivših učenika, meštana, kolega i prijatelja škole, obeležen je Savindan. Domaćin slave bila je porodica Miće Đelkapić iz Stančića.

Učenici su prigodnim programom oživeli veliko delo Svetog Save koje je ostavio svojim potomcima, kao i običaje vezane za proslavljanje slave u davno vreme.

[caption id="attachment_69955" align="aligncenter" width="1280"] OŠ "22. decembar" u Stančićima[/caption] [caption id="attachment_69956" align="aligncenter" width="1280"] OŠ "22. decembar" u Stančićima[/caption]


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar