Predrag Gostiljac (75), poljoprivredni penzioner iz Lipnice u blizini Čačka, koji umalo da živ bude sahranjen u četvrtak, danas je preminuo uprkos naporima lekara da poboljšaju njegovo zdravstveno stanje.

Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija

Naime do zabune je došlo kada je Predragu pozlilo, a po dolasku čačanske Hitne pomoći lekar je samo pogledao njegove beonjače i kostatovao smrt. Izjavio je saučešće porodici i pomogao da Predragovo telo prebace na krevet kako bi mu noćnim bdenjem odali poslednju počast pred pokop. Međutim, u trenutku oplakivanja “mrtvac” je pomerio prst i otvorio oči, ljudi su se uz vrisku razbežali, a nekolicina prisebnih pozvala je ponovo Hitnu pomoć.

– Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak popodne u njegovoj kući u Lipnici. Sin Milan izašao je napolje da završi neke poslove a kada se vratio zatekao je oca u položaju u kom ga je ostavio da sedi pored peći, ali opuštenih ruku i iskrivljene glave. Odmah je pozvao Hitnu pomoć. Kada su stigli, lekar je prišao Predragu, pogledao mu beonjače i konstatovao smrt – priča za “Blic” Predragov zet Saša, koji još ne može da se oporavi od šoka.

Rodbina je posle toga krenula u kupovinu pogrebne opreme, komšije se po ovdašnjim običajima okupile oko beživotnog tela oplakujući ga.

Foto: Privatna arhiva

Jedino je kum Tomo Milutinović primetio da se “mrtvacu” pomera stomak i prst. Kada je to naglas izgovorio nastao je opšti haos. Jedino je on imao hrabrosti da se “mrtvacu” i obrati.

– Kako si, Predo? – upitao ga je, a “mrtvac” mu je odgovorio:

– Nije baš najbolje, ali dobro sam!

Ponovo su pozvali Hitnu pomoć koja je Predraga Gostiljca odvela u bolnicu gde su mu se lekari nekoliko dana borili za život, međutim nesrećni čovek je ipak preminuo.

U čačanskoj bolnici je rečeno da je na odeljenje primljen kao dijabetičar, da se njegovo zdravstveno stanje pratilo, ali nikakve prognoze niti druge komentare nisu želeli da daju.

Iz Doma zdravlja, u okviru kojeg funkcioniše Služba hitne pomoći, ponovo se nisu oglašavali povodom grubog propusta svog lekara koji je porodici izdao smrtovnicu, a kada je Gostiljac „oživeo“, tražio je da mu je vrate.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here