Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović izjavio je danas da se utvrđuje odgovornost lekara iz Hitne pomoći u tom gradu koji je penzonera iz sela Lipnica proglasio mrtvim, da bi se kasnije utvrdio da je živ.

Predrag Gostiljac (75) iz Lipnice, o kome se tokom poslednja dva dana puno pisalo, jer je “umro, pa oživeo”, juče je preminuo i biće sahranjen danas na seoskom groblju u Lipnici.

Direktor Doma zdravlja u Čačku rekao je na konferenciji za novinare da slučaj doktora iz Hitne pomoći, koji je prvo konstatovao smrt penzioneru iz Lipnice, a ovaj kasnije pokazao znake života, ispituje i zdravstvena inspekcija.

“Sazvao sam i Etički odbor kao i Stručni savet Doma zdravlja, koji će doneti svoj zaključak. Sazvaću i Komisiju za unutrašnju kontrolu kvaliteta rada i na osnovu svih tih zaključaka pokrenuti eventualni disciplinski postupak ukoliko sve ove institucije i pravna služba budu konstatovale da za to ima osnova”, rekao je Pajović.

On je dodao da su nadležni u Domu zdravlja, u okviru koga radi i služba Hitne pomoći, sproveli svu proceduru, da događaj, kako je rekao, “jeste čudan, ali da je u medicini poznato da se takve stvari dešavaju”.

Penzioneru iz Lipnice je pozlilo u četvrtak, zbog čega je njegova porodica pozvala Hitnu pomoć, a lekar je konstatovao smrt.

Ožalošćena porodica je počela da javlja rodbini tužnu vest i da organizuju sahranu.

Rodbina i poznanici već su se okupili u porodičnoj kući Gostiljca, ali se onda “pokojnik”, koga su došli da sahranjuju, “probudio”.

Porodica je ponovo pozvala Hitnu pomoć koja je potpuno svesnog penzionera na nosilima odvezla u bolnicu na Interno odeljenje, gde je nekoliko dana pokazivao znake oporavka, ali je preminuo juče u popodnevnim satima.

Članovi porodice izjavili su medijima da neće nikoga tužiti jer su lekari, prema njihovoj oceni, bili korektni a Predrag je imao velikih zdravstvenih problema.

Mondo, Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here