Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novi uspesi atletičara Slobode (FOTO)

post-title


Na državnom prvenstvu za juniore u dvorani mladi as Slobode, Dušan Bjelica, prvog dana je trijumfovao u trci na 1500m rezultatom 4:00,44 min dok je drugog dana takmičenja osvojio drugo mesto na 800m rezultatom 1:58,50 min. i time obezbedio nastup na juniorskom prvenstvu Balkana koje sledi za 15 dana u Sofiji.

[caption id="attachment_70008" align="aligncenter" width="686"] Dušan Bjelica[/caption]

Drugi deo ekipe Slobode nastupao je na Svetosavskoj uličnoj trci u Valjevu. U trci veterana na 1000m ubedljivo je trijumfovao Nenad Glavonjić. U trci na 1000m za pionirke ubedljivo je pobedila Teodora Pavlović, dok je Natalija Lazarević osvojila treće mesto. Takođe na 1000m u trci pionira treće mesto je ostvario Aleksa Jović dok je Kosta Mirosavić zauzeo peto mesto. Najmlađi član Slobode u trci mlađih pionira na 1000m osvojio je drugo mesto.

„Naravno prija kada sezonu počneš ličnim rekordima, titulama državnog prvaka i osvajanjem medalja. Bjelica već dokazan i standardan mlađe juniorski reprezentativac. Na početku godine prvom trkom u juniorskom stažu osvajanjem titule državnog prvaka i ličnog rekorda potvrdio je jako dobru spremu. Počeli smo sa pripremama novembra meseca prošle godine, da bi smo finalizirali petnaestodnevnim pripremama u Ulcinju. Što se njega tiče cilj sezone, ostvarenje norme za Juniorsko Prvenstvo Sveta, sjajnim otvaranjem sezone je realan. Što se tiče naše najbolje atletičarke Katarina Sekulić ona nije nastupala na ovom takmičenju zbog bolesti. Naime na pomenutim pripremama u Ulcinju ona je se prehladila i s obziro da je prehlada potrajala malo duže, po savetu lekarskog tima reprezentacije radi predostrožnosti prekinuli smo trenažni proces na nekoliko dana. Očekujem da se već od sutra vrati trenažnom procesu.

Uspeh ostatka ekipe na uličnoj trci u Valjevu je svakako pokazatelj da su atletičari pripremni period dobro odradili. Klubske pripreme u Ulcinju pored radnog imao je i edukativni karakter. Većini su bile prve pripreme, prvo odvajanje od roditelja i samostalan boravak u hotelu. Sigurno dobro motivisani i sa dobrom radnom energijom ulaze u novu sezonu....“ istakao je trener Slobodan Nidžović.

[caption id="attachment_70009" align="aligncenter" width="960"] Nenad Glavonjić[/caption] [caption id="attachment_70010" align="aligncenter" width="1280"] Novak Mirosavić 3. mesto[/caption] [caption id="attachment_70012" align="aligncenter" width="960"] Teodora Pavlović 1. mesto i Natalija Lazarević 3. mesto[/caption] [caption id="attachment_70011" align="aligncenter" width="960"] Dušan Bjelica i Asmir Kolašinac[/caption]


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar