Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sahranjen deka iz Lipnice koji je dva puta umro

post-title


Predrag Gostiljac (75) verovatno jedini Srbin koji je dva puta umro, sahranjen je u Lipnici kod Čačka

[caption id="attachment_70041" align="aligncenter" width="685"] Foto: Srbija Danas[/caption]

Na lokalnom groblju u selu Lipnica kod Čačka juče je sahranjen poljoprivredni penzioner Predrag Gostiljac (75), koji je u četvrtak uveče umro pa oživeo, a onda u ponedeljak po drugi put preminuo na internom odeljenju čačanske bolnice.

Meštani sela u kom je Predrag živeo kažu da je bio “mnogo pošten i dobar ko lebac“.

- Eto Bog je hteo dvaput da umre, a evo na dan njegove sahrane lepo vreme. Meni je moj pokojni deda govorio da je za sahranu onakav dan kakav je čovek kog sahranjuju bio. A Predrag je dobar čovek je bio. Znači da mu nije bilo žao da umre - kaže grobar koji je kopao raku za pokojnika.

Celo selo ispratilo je pokojnika, a to što je nakon prve smrti oživeo objašnjavaju time da je Predrag imao jaku želju da opet vidi decu te se zbog toga vratio još jednom na ovaj svet.

- Voleo je sina i ćerku mnogo, pa ga je želja da ih vidi još jednom vratila iz mrtvih. Bio je pošten i dobar, kakvi se retko rađaju – kažu meštani koji su su se oprostili od pokojnika.

Predrag je ispraćen dostojanstveno, a nakon sahrane na groblju je priređena i daća.

Njegov sin Milan skupio je snage nakon sahrane i kroz suze nam rekao da mu je teško što je dva puta proživeo da mu umre otac.

- Vidite koliko je ljudi ovde. Niko vam neće jednu ružnu reč reći za njega. Sestra i ja smo rano ostali bez majke i on je ceo svoj život posvetio nama. Nije hteo ni da se oženi ponovo zbog nas dvoje. Sad kad sam ostao bez njega, ostao sam sam na svetu - kaže sin Milan kroz suze.

Ni sinu Milanu ni ostalim članovima porodice nije jasno šta se dogodilo kad je Predrag nakratko napustio ovaj svet.

- Danima pričam sa ljudima, ništa nam nije jasno šta se desilo... Da li je stvarno preminuo ili je u pitanju bila greška doktora?! Znam samo da ovakav slučaj nije zabeležen u knjigama. Ne planiram nikoga da tužim, samo se plašim da se ovo ponovo ne dogodi nekom - kaže sin preminulog Predraga.

Podsetimo, Predragu je iz čista mira pozlilo u četvrtak uveče u njegovoj kući oko 18 sati dok je sedeo pored šporeta. Tada je na poziv došla ekipa Hitne pomoći i umesto detaljnog pregleda doktor je samo pogledao beonjače i konstatovao smrt – Predrag je umro prvi put. Kada su lekari otišli porodica je sazivala rodbinu i komšije, ali onda se dogodilo čudo – pokojnik je oživeo. Odveden je u bolnicu, ali nažalost, smrt je ponovo došla po njega u ponedeljak ujutru. Srbija danas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar