Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uručeno priznanje Miroslavu Ristiću dopisniku Sportskog žurnala iz Čačka

post-title


Udruženje sportskih novinara Srbije u Skupštini grada dodelilo je nagrade najboljima u 2017. godini.

[caption id="attachment_70067" align="aligncenter" width="632"] FOTO: Mihajlo Antić[/caption]

Sportski žurnal se ponosi Milunom Nešovićem najboljim novinarom u pisanim medijima, Biljanom Kostreš dobitnicom priznanja „Branka Prelević” koje se tradicionalno dodeljuje najboljoj novinarki Srbije, Brankom Spasojevićem, dobitnikom nagrade za ekskluzivu, Miroslavom Ristićem, laureatom među dopisnicima i doajenom Miodragom Simeunovićem, dobitnikom nagrade za životno delo.

Žiri koji je odlučivao u izboru sportista, opredelio se da laureati USNS u 2018. budu: Tijana Bošković, najbolja odbojkašica Evrope i Viktor Nemeš, prvak sveta u rvanju.

- Prošle godine sam ovde stajao kao dobitnik, sada u ulozi predsednika Sportskog saveza Srbije. Znam koliko mi je na kraju godine značila nagrada jer vidite da neko vrednuje vaš trud i koliko motiviše na dalji rad. Danas nagradu dobija moj kolega Viktor Nemeš, a ja ću se potruditi da se i sledeće godine nađem na ovom mestu, ponovo kao dobitnik - rekao je Davor Štefanek, olimpijski šampion i predsednik SS Srbije.

Živko Baljkas, kolega  koji je 40 godina bio jedan od stubova sportske rubrike Politike, odnedavno penzioner, dobitnik je nagrade za životno delo. Isto proznanje dobili su Siniša Ružičić koji je karijeru proveo u Politici ekspres, Đorđe Đenić iz Radio Beograda i Edo Crnalić iz Narodnih novina i Niške televizije.

Vladimir Pajić autor sjajnog dokumentarca „250 stepenika” u produkciji PGM netvorka dobitnik je specijalnog priznanja za izdavački poduhvat godine, dok je kamera godine pripala Siniši Svijiću, snimatelju televizije Arena sport.

Čuveni glas Radio Beograda, koji je slušaocima u svim krajevima Srbije približio brojna sportska dešavanja, takođe je zaslužio priznanje USNS. Najbolji novinar u elektronskim medijima je Slobodan Maletić, kolega sa Radio Beograda. Žurnal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar