Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dokumentarni film "Druga strana svega" sutra u Domu kulture

post-title


Druga strana svega (Srbija, Francuska, Katar, 2017, 104 min)

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti. Započinjući intimni razgovor sa svojom majkom o ovoj političkoj razdelini u njenom stanu, rediteljka trasira priču o podeljenoj kući i zemlji progonjenoj duhovima prošlosti. Hronika nekoliko generacija jedne porodice u Srbiji prerasta u portret jedne aktivistkinje u vreme velikih previranja, preispitujući odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost.

Režija: Mila Turajlić

Posle projekcija sledi razgovor sa publikom. Učestvuju: Srbijanka Turajlić, Mila Turajlić, Aleksandra Milovanović (montažerka filma). ULAZ SLOBODAN

Film "Druga strana svega" proglašen je za najbolji dokumentarni dugometražni film 30. Festivala IDFA u Amsterdamu, jednog od najznačajnijih i najprestižnijih festivala dokumentarnog filma u svetu, što je ogroman uspeh srpske dokumetaristike. Film je fantastično primljen i od domaće pubilke: na premijer u Sava Centru u okviru Festivala autorskog filma, videlo ga je 3.500 ljudi, a za projekcije u Kulturnom centru Beograda danima se tražila karta više. Ovo je prva produkcija kanala HBO Europe sa Srbijom.

Petak 2. februar Velika sala u 18:00

https://www.youtube.com/watch?v=eytUJ7YNAeU


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar