Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Boško Obradović za "Blic": Imaćemo dvocifren rezultat na izborima

post-title


Koalicija Dveri-DJB je ustalasala javnost i biće veliko iznenađenje ovih izbora. Reakcije birača su pozitivne i javili su nam se mnogi koji do sada nisu imali za koga da glasaju, a sada su se pronašli u našem sloganu „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.

[caption id="attachment_70196" align="aligncenter" width="634"] foto: M. Đoković / RAS Srbija[/caption]

Ovako za “Blic” komentariše lider pokreta Dveri Boško Obradović najnovije reakcije javnosti, ali i istraživanje rejtinga stranaka i koalicija u Beogradu pred lokalne izbore.

Kako komentarišete rezultate poslednjeg istraživanja “Faktora plus” po kojem koalicija “DJB-Dveri” ima 5,2 odsto podrške?

- Ovakva istraživanja često služe za kreiranje javnog mnjenja i uticaj na birače prema projekciji SNS. Oni bi voleli da to bude tako, ali to neće biti tako. Ono što je važno jeste da se cenzus ne postavlja kao tema za predizbornu koaliciju Dveri-DJB, već samo dokle ćemo dobaciti. Pored nekoliko kolona vlasti i nekoliko opozicionih kolona koje sve potiču iz bivše vlasti DS-a, mi smo jedina nova i alternativna opcija na beogradskim izborima. Zato moraju da odvraćaju birače od nas, jer naš rezultat može nekontrolisano da eksplodira.

Prema poslednjem istraživanju agencije “Ninamedija”, pre deset dana pokret Dveri samostalno je imao podršku 5,7 odsto birača u Beogradu, a sada prema “Faktoru plus” ima zajedno sa pokretom DJB 5,2 odsto. Da li to znači da ste izgubili podršku dela birača zbog koalicije sa DJB?

- Što je SNS-u milo, to im se i snilo. Koalicija Dveri-DJB je ustalasala javnost i biće veliko iznenađenje ovih izbora. Reakcije birača su pozitivne i javili su nam se mnogi koji do sada nisu imali za koga da glasaju, a sada su se pronašli u našem sloganu – „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“. Siguran sam da su birači, naročito oni neopredeljeni, hteli da vide alternativu i da je tu potencijal naše liste pod brojem 7. Naši dosadašnji birači u Beogradu su zadovoljni što smo ukrupnili snage i što smo sada zajedno mnogo jača opozicija.

Kojim rezultatom biste bili zadovoljni na izborima? Da li biste se sa celom opozicijom udružili kako biste smenili gradsku vlast?

- Potencijal naše koalicije je dvocifren rezultat. Ne treba zanemariti da mi ne odgovaramo ni sadašnjoj ni bivšoj vlasti i da će svi pokušati da nas diskredituju negativnom kampanjom. Naš koalicioni sporazum je izričit u pogledu toga da nikakva saradnja sa SNS ne dolazi u obzir posle izbora. Ali, ni prosta smena Siniše Malog i Gorana Vesića neće doneti ništa ako će korumpirani lopovski sistem ostati isti. To je prava tema za naš razgovor sa ostalima iz opozicije posle izbora: hoće li prave promene ili da nastave SNS putem?

“Remetimo šeme sadašnje i bivše vlasti”

- Mi nećemo dozvoliti da nakon Vučićevog pada sa vlasti sve ostane isto. To je naša najvažnija uloga. Mi remetimo šeme i kombinacije sadašnje i bivše vlasti koje se međusobno ne diraju i zbog toga ispada da niko nije odgovoran za pljačku naroda i države u poslednjih 30 godina. To više tako neće moći - ističe Obradović. Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar