Osnovci i srednjoškolci upoznavaće različite krajeve Srbije. – Škole koje su ostale bez učenika biće korišćene za smeštaj đaka

Đaci bi trebalo da putuju samo danju ali to mnogi ne poštuju (Foto D. Jevremović)

Na đačke ekskurzije u inostranstvo od naredne školske godine najverovatnije će ići samo maturanti, a ostali srednjoškolci i osnovci moraće da se zadovolje razgledanjem lepota i znamenitosti naše zemlje – pod uslovom da bude usvojen novi pravilnik o ekskurzijama koji priprema Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, ističe da je već formirana radna grupa za izradu pravilnika i da su se svi njeni članovi saglasili sa smernicama o sadržaju tog dokumenta koje je dao ministar Mladen Šarčević. I Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje, naglašava da će programi ekskurzija za srednje škole ubuduće biti orijentisani na domaće destinacije.

U donošenju novih odredbi, kako najavljuje Nedeljkovićeva, naročito će obratiti pažnju na jedan od prioriteta Ministarstva prosvete, a to je da se pri organizovanju đačkih putovanja maksimalno iskoriste resursi Srbije i da se seoske škole koje su stale bez učenika koriste za smeštaj đaka, bilo u toku ekskurzija ili organizovanja nastave u prirodi.
Politika

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here