Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Komšijski derbi u Kraljevu

post-title


Čačanski Borac gostuje Slogi

[caption id="attachment_69329" align="aligncenter" width="740"] foto: MN Press[/caption]

U 17. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu će biti odigran meč između domaće Sloge i čačanskog Borca. Po ko zna koji put u svojoj istoriji ova dva kluba će ukrstiti koplja. 

Da podsetimo, u prvom ovosezonskom susretu pomenutih timova Čačani su kod kuće bili nemilosrdni, ubacivši preko 100 poena komšijama (102:70). Poznajući stepen rivaliteta dva grada i kluba, Kraljevčani će sigurno želeti da se osvete trenutno daleko boljem i kvalitetnijem sastavu iz grada kraj Morave. Uzgred, Borac se trenutno nalazi na drugoj poziciji u KLS ligi sa skorom od dvanaest pobeda i četiri poraza, dok je Sloga na začelju sa samo dve pobede i čak četrnaest poraza. Naravno, tim Borca je opterećen umorom zbog velikog broja utakmica. Ponovo će se desiti da Čačani igraju dva meča za manje od 48 sati. To će pokušati da iskoriste igrači Sloge koje predvodi Čačanin Dušan Radović, koji je uveo Kosjerić i Zlatibor u KLS ligu Srbije.

Da će međusobni rivalitet ova dva tima imati važnu ulogu u meču istakao je centar čačanske ekipe, Darko Balaban. ,,U petak noć smo stigli iz Mostara, utakmice se ređaju kao na traci i zbog toga je umor veoma prisutan. Igrali smo jako tešku utakmicu protiv Zrinjskog, što je uticalo na nas. Međutim, moramo se što bolje pripremiti za duel sa Slogom. Nema sumnje, Borac je mnogo kvalitetniji sastav, ali rivalitet je veliki između ova dva kluba, što datira još iz vremena bivše Jugoslavije. To će sigurno imati uticaj na Kraljevčane, ali ne sumnjam u našu novu pobedu“, jasan je Balaban.

Član stručnog štaba Borca, Dejan Tomašević, naglašava da će njegov tim pobedom u Kraljevu napraviti dobru uvertiru pred bitnu utakmicu protiv Rogaške u utorak, i napominje da Čačni moraju adekvatno odgovoriti na brzu igru Kraljevčana. ,,Očekuje nas teška utakmica u Kraljevu. Sloga je uspela da u prošlom kolu pobedi Spartak u Subotici, i taj brejk je veoma važan za njihov opstanak u ligi. Umor je prisutan, ali moramo se što bolje pripremiti za naredni susret. Sloga igra brzu košarku sa dosta šuteva, a mi moramo da skupimo dovoljno snage da odgovorimo na to na adekvatan način. Želimo da se vratimo u pobednički ritam nakon poraza od Zrinjskog. To nam je potrebno pred još jedan važan duel u ABA protiv Rogaške“, reči su Tomaševića.

Utakmica između Sloge i Borca zakazana je za subotu 3. februar, a početak je u 19:30. Mozzart Sport, Miloš Milić i Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar