Juče je u Domu kulture u Čačku održana godišnja i izborna skupština Udruženja RVI i PPB grada Čačak, kojoj je prisustvovalo 40 članova udruženja. Skupštini je prisustvovao i predsednik Udruženja RVI i PPB Srbije Radiša Milivojević, koji je pozdravio prisutne i zahvalio se na dobrom funkcionisanju i radu Udruženja u Čačku.

Na godišnjoj skupštini Udruženja, članovima je predstavljen i jedoglasno usvojen Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2017.godinu.

-Takođe smo usvojili nekoliko odluka koje će značajno pomoći lakšem i funkcionalnijem funkcionisanju Udruženja u 2018.godini. Obavestili smo članove o novinama i o predstojećim aktivnostima Udruženja, rekao je Davidović.

Izvršen je reizbor onovni izbor predsednika-zastupnika Udruženja Nikole Davidovića, jednoglasnom odlukom. Izabran je novi Nadzorni i Izvršni odbor.

Nakon izbora,predsednik Davidović se zahvalio članovima Udruženja na ukazanom poverenju,i rekao da ponovni izbor ga samo obavezuje da još više uloži napora,truda i rada na ostvarivanju svih prava koja nam pripadaju i svih ciljeva zbog kojih je i osnovano Udruženje a to je zaštita statusnog i materijalnog položaja naših članova,rešavanje problema zdravstvenog,socijalnog i invalidskog osiguranja,zatim socijalno ekonomskog položaja,društvenog standarda i sigurnosti,čuvanje i negovanje tradicije i dr.

-Naš zadatak je da se izborimo da RVI i PPB i u Srbiji i u našem gradu,uživaju sve privilegije ovog društva,a ne da budu zaboravljeni i odbačeni i da podsetimo građane i naše naslednike na teška ratna vremena koja su zadesila Republiku Srbiju i Grad Čačak,devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da zajedno moramo da negujemo tradiciju, poštujemo sve one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali živote za naše bolje sutra i našu državu,rekao je Davidović.

Udruženju je najvažnija briga o članovima Udruženja,što i pokazujemo realizacijom svojih aktivnostima tokom 2017.godine,od kojih ću pomenuti održavanje godišnje skupštine,obeležavanja dana Udruženja-7 mart,zatim sećanje na žrtve Nato agresije 24. marta odavanjem počasti svim žrtvama NATO agresije na SRJ i svim poginulim borcima tokom sukoba na prostorima SFRJ od 1991-1999.godine,razne vrste pomoći našim članovima,nabavka lekova i ortopedskih pomagala,dodela paketića deci članova povodom Božića i nove 2017.godine,nabavka školskog pribora za decu članova,učestvovanje na razlnim takmičenjima invalida,učestvovanje na raznim seminarima,konferencijama i sl. koji se odnose na pitanja RVI i PPB,učestvovanje u obeležavanju istorijskih godišnjica na teritoriji grada Čačka, Ministarstvo za rad,boračka i socijalna pitanja Vlade oporavak i rehabilitacija RVI,koju je ove godine iskoristilo 8 naših članova,u organizaciji Ministarstva za rad,boračka i socijalna pitanja Vlade,i donošenje odluke grada Čačka u vezi besplatnog prevoza RVI i PPB,nakon inicijative našeg Udruženja…..

-Planirane aktivnosti u 2017.godini realizovali smo ipored vrlo teške materijalne situacije,zahvaljujući dotacijama iz budžeta grada Čačka,sopstvenim sredstvima i raznim materijalnim i tehničkim pomoćima donatora i prijatelja,bez finansijskih donacija, Naše udruženje ima 54 člana,a prema podacima gradske službe za boračka pitanja u gradu je evidentirano 59 RVI i 83 člana PPB.Bitno je napomenuti da jedan deo nastradalih od 1990-1999.godine nije ni evidentiran,jer isti to nežele, dodao je Davidović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here