Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dan ABA 2 derbija: Borac na Rogašku - Vršac na Sikst Primorsku

post-title


U 17. kolu ABA 2 lige Borac će na domaćem terenu od 19 časova ugostiti ekipu Rogaške. Eventualnom pobedom, Čačani bi bili korak bliže jednom od glavnih ciljeva ove sezone, a to je učešće na završnom turniru regionalnog takmičenja. Isti zadatak ima i ekipa Vršca, koja udara ni manje ni više nego na Sikst Primorsku koja deli prvu poziciju jadranskog drugog ešalona sa čačanskom ekipom. Ovaj susret počinje u 18 časova, pa će se na čačanskim tribinama grickati nokti sat ranije, zbog onoga što će se dešavati u Vršcu.

Bitno je znati, da će ekipa Vršca morati da napadne. Igra na pun obruč Sikst Primorske, Vrščanima je neophodna kako bi ostali u igri za Fajnal for. Ishod ovog meča važan je i za četu Raška Bojića koja je sjajnu uvertiru za meč sa Rogaškom napravila u subotu u Kraljevu. Borac je ubedljivo slavio nad starim znancem, ekipom Sloge (91:71). Naravno, umor je prisutan kod igrača iz Čačka, jer su prošle nedelje za manje od 48 sati odigrali dva meča. Uprkos tome, u taboru Borca svi su spremni kao zapeta puška za meč protiv ekipe iz Slovenije.

Trener čačanske ekipe Raško Bojić napominje da je ova utakmica veoma važna za oba rivala, jer može odlučiti o konačnom plasmanu u ABA 2. ligi.

,,U principu, ova utakmica biće važna za obe ekipe, jer može definisati i odrediti njihov i naš plasman u ligi. Mi bismo eventualnom pobedom napravili veliki iskorak ka plasmanu u F4. Rogaška je tim koji već dve sezone igra finale slovenačke lige, što govori o kvalitetu i mogućnostima tog sastava. Oni će sigurno sa nekom svojom računicom i ambicijama doći u Čačak, kako bi pokušali da naprave brejk koji im može otvoriti prostor za napad na četvrtu poziciju. Mi moramo iskoristiti prednost domaćeg terena i činjenicu da smo uz Zrinjski jedina ekipa koja nema poraz kod kuće. Nadam se da ćemo biti na nivou nekih prethodnih duela, i ako bude tako, ne sumnjam da ćemo zabeležiti novu pobedu u 2. ABA ligi“, izjavio je Bojić.

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača u redovima Borca Nikola Pešaković naglasio je da će njegovom timu biti potrebna podrška navijača, koje je pozvao u halu.

,,Očekuje nas jedna od najbitnijih utakmica u sezoni. Rogaška je odlična ekipa koja se priključila borbi za završni turnir 2. ABA lige. Što se nas tiče, mi bismo pobedom bili bliže našem cilju, a to je F4. Nalazimo se u paklenom ritmu u poslednjih 10 dana, umor je prisutan kod svih u timu, ali nemamo pravo na izgovor. Moramo pobediti u ovom meču. Pozvao bih publiku da ponovo dođe u velikom broju, kao na većini utakmica, jer nam je podrška jako važna. Naročito je to bilo vidljivo u nekim neizvesnim duelima, koje smo dobili zahvaljujući sjajnom navijanju“, reči su Pešakovića.

KK Borac će svim osnovcima i srednjoškolcima Čačka omogućiti besplatan ulaz na meč sa Rogaškom. Oni će moći da uđu u halu sa Gradskog bedema. Cene karata ostaju nepromenjene za utakmice 2. ABA lige i koštaju 300 dinara. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Miloš Milić



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar