Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Dejan Džoli Mijatović tipuje za Udruženje obolelih od MS iz Čačka

post-title


Svaki dan novo plemenito tipovanje! Ritam ne menjamo, ali svakog podneva iznova izvlačimo na nov špil sportskih događaja, iz koga je naš današnji gost Dejan Mijatović, košarkaški trener izvukao šest parova s MOZZART kvotom 8,83. Nadamo se da će vera velikog košarkaškog stručnjaka dati željeni rezultat, odnosno uputiti donaciju Udruženju obolelih od MS iz Čačka.

Dejan Mijatović, rođen 14. septembra 1968. godine, je profesionalni košarkaški trener. Nedavno je postao asistent u stručnom štabu Partizana. Igrao je košarku za čačanski Borac i kragujevačku Zastavu. Kao trener radio je u velikom broju klubova: Borcu, FMP-u, OKK Beogradu, Hemofarmu, Svislajonu, Albi, Poznanju…ali sjajne rezultate pravio je kao selektor mlađih reprezentativnih kategorija.

Popularni Džoli koji se okitio sa velikim brojem medalja, zlatom na prvenstvima Evrope u Turskoj i Španiji, srebrom na SP u Litvaniji odnosno Češkoj, stigao je u crno – beli tabor da pomogne Nenadu Čanku. Ipak, Mijatovićev prvi zadatak je da uspostavi sistem u radu sa mlađim kategorijama Partizana.

“Moram da istaknem da sam svestan gde sam došao, u Partizan koji ima milionsku armiju navijača. Stigao sam na poziv dugogodišnjih prijatelja, članova UO kluba, koji su već puno uradili na obezbeđivanju infrastrukture za rad sa mladim i talentovanim košarkašima. Već sam izneo koncept rada koji je toplo primljen od Partizanovih čelnika. Sve stvari se moraju postaviti na svoje mesto, a navijači će već prepoznati naš trud i rad”, kaže za naš portal Dejan Mijatović.

Džoli se rado odazvao pozivu kompanije MOZZART da sastavi “Humanitarni tiket u podne”, a potencijalni dobitak usmeriće za Udruženje obolelih od MS-a u Čačku.

Srećno Dejo i da vidimo kako si tipovao.

Prva utakmica dolazi iz Francuske, SENT ETJEN – MARSELJ. Međusobni skor je na strani Olimpika koji je 20 puta slavio nad rivalom. Marselj sa Monakom i Lionom vodi borbe za mesto broj dva. Niz poraza domaći su prekinuli sa dve poslednje pobede. Olimpik je u seriji od devet mečeva bez poraza, poslednji trijumf je bio rukometni, 9:0.

“Pokušaću sa golovima, od dva do četiri pogotka”, kaže za MOZZART Sport Dejan Mijatović.

Trener u stručnom štabu crno – belih sad se opredelio za utakmicu sa Čizme, FJORENTINA – JUVENTUS. Ljubičasti su u zlatnoj sredini, Juve je na mestu broj dva u poteri za liderom Napolijem. Fjorentina je dva poraza prekinula na gostovanju Bolonji. Juve je niz od deset pobeda krunisao poslednjim sa 7:0. Istorija kaže 7:15:26.

“Verujem u kombinaciju iks, dva sa dva i više golova”.

Džoli je nekad asistirao u Albi, a sad se opredelio za utakmicu iz Bundeslige, RB LAJPCIG – AUGZBURG. Međusobni skor je 1:1:3. RB je treći i ima četiri poena više od rivala. Lajpcig je minimalcem u gostima savladao Borusiju M. Gosti na poslednjih pet utakmica imaju skor 2:2:1.

“Statistika mi govori da je najbolje da probam sa golovima, od 2 do 4”.

Mijatović se na sledećoj utakmici opredelio za kombinaciju 1X&2+. Meč iz Primere, ATLETIK – LAS PALMAS. Istorija je približna 2:4:3. Bilbao ima najviše nerešenih ishoda u ligi, a Palmas je u zoni ispadanja. Ipak, Las Palmas je uspeo da savlada fenjeraša Malagu, a Đirona je dobila Atletik.

“Jedan, iks uz dva plus”.

I za kraj dve drugoligaške utakmice, jedna iz Francuske, a druga je iz Holandije. REMS – SOŠO, TELSTAR – AJAKS II. Rems je lider, Sošo je sedmi. Prvoplasirani tim je malo rezultatski ispao iz forme, dok je bivši član elite seriju trijumfa prekinuo normalno u duelu sa PSŽ-om. Mladi Kopljanici su prvi i u seriji od tri pobede. I domaći su dobro kotirani. Istorija kaže 2:2:6.

“Na Francuze igram kombinaciju jedan, iks uz dva plus. Na Holanđane samo golove, tri i više”.

Inače, pre nego što zaključimo današnji plemeniti listić moramo istaći dosadašnje rezultate “Humanitarnog tiketa u podne”. Imali smo 106 humanitarnih kladilaca sa dobitnim listićima koji su MOZZARTU pomogli, da iz sopstvenih izvora, donira ravno 5.931.860 dinara. Još malo pa prebacujemo šest miliona!

Da napomenemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Zvončici, udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva, Bolnici u Lazarevcu, Radost deci, Sivom domu u Kruševcu, Veri Blagojević u Banji Koviljači, Gitrosu, Belom štapu, Bolnici u Šapcu, Topčiderskoj crkvi, Domu Petar Radovanović u Užicu…itd.

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: “100 TERENA ZA JEDNU IGRU” u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Jubilarno 50. obnovljeno i otvoreno bilo je čuveno čačansko Želovo igralište, a tu svečanost su svojim prisustvom uveličali Dragan Kićanović, Duda Ivković, Željko Obradović...Jedan od sledećih renoviranih terena bio je u bloku 45 koji je svečano otvorio predsednik nacionalnog Saveza Predrag Danilović, a prisutni su bili i Neša Ilić i Branko Lazić. Potom je i Novi Pazar dobio novi teren koji je otvorio Mirsad Jahović po kome je igralište i dobilo ime, a 56. ukupno obnovljeno igralište je u Novom Sadu, Milan Gurović.

Potom sledi akcija, “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Fudbalski klub Ovčar iz Markovice poslednji je dobio dve garniture. Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše… Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe”, Mozzart je porodilištima donirao prvo veliki broj inkubatora, a potom i aparate za proveru sluha kod naših najmlađih…

I da Vas podsetimo, važna informacija za REPUBLIKU Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg dobrotvornog kladioca Dejana Mijatovića dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za djecu i omladinu sa težim i kombinovanim smetnjama MOJA LUKA u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar