Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



KLS se ne propušta - Tamiš kraj Morave

post-title


Borac će ugostiti večito neugodni Tamiš večeras od 19 časova.

U Čačku nas, pa možemo reži već po navici očekuje uzbudljiva partija. Nezgodni raspored i dve utakmice nedeljno i dalje su činjenično stanje za ekipu Borca. Čačani su već jedan meč odigrali ove nedelje, gde su lako i ubeljivo savladali ekipu Rogaške. Ta utakmica protiv Slovenaca može biti merilo vrednosti za sve naredne izazove. Ako igrači Borca ponove tu partiju protiv Tamiša, Pančevcima se ne piše dobro.

Iako košarkaška publika u Srbiji više pažnje posvećuje utakmicama regionalnog takmičenja, ekipa Borca ne zapostavlja ni nacionalnu ligu. Strateg čačanske ekipe Raško Bojić rekao je da 2. ABA liga jeste inspirativnija, kako za igrače, tako i za publiku, ali da je KLS možda važnije takmičenje za klubove iz Srbije.

,,Iskreno, ne pravim razliku između 2. ABA i KLS lige. Verujem da je za igrače i publiku regionalno takmičenje inspirativnije, ali na osnovu propozicija KSS nama je nametnuto da prednost damo plasmanu u KLS. Tako da moramo i u domaćoj ligi ostvarivati najbolje moguće rezultate. Doduše, postoji opcija ulaska u ABA 1 tako što bismo bili prvaci 2. ABA lige“, reči su prvog trenera Bojića.

Šef stučnog štaba Borca se osvrnuo i na predstojeći duel protiv Tamiša, za koji kaže da je kvalitetan i taktički potkovan tim.

,,U utakmicu protiv Tamiša moramo ući maksimalno ozbiljno i koncentrisano. Radi se o timu koji je kvalitetan i taktički potkovan. Vrlo zahtevan sastav za igranje, i biće neophodno da utakmicu odigramo na visokom nivou, i da jednostavno nastavimo ono što smo dobro započeli u ovoj godini”, jasan je Bojić.

Odlični plejmejker ekipe iz grada kraj Morave Ilija Đoković ne sumnja da će Tamiš u Čačku pokušati da napravi brejk.

,,Ekipa Tamiša je u drugom delu sezone značajno podigla nivo igre, samim tim i samopouzdanje. Izgleda da su im se sklopile kockice, jer igraju jako dobro. Siguran sam da će želeti da nam pomrse račune, i da će pokušati da naprave brejk u Čačku. Velikom pobedom nad Rogaškom napravili smo sjajnu uvertiru za susret sa Tamišem. Ako ponovimo igru iz pomenute utakmice, ne sumnjam u pozitivan rezultat protiv tima iz Pančeva”.

Borac i Čačak se zaista mogu pohvaliti sjajnom publikom, koju malo ko ima u regionu. Đoković je iskoristio priliku da navijače pozove na utakmicu protiv Tamiša.

,,Pozvao bih publiku da dođe u halu u istom broju kao protiv Rogaške, kada su bili zaista sjajni. Čitav meč su nas podržavali i bili su bitan faktor u pobedi”, zaključio je mladi plejmejker.

Karte za utakmice KLS lige ostaju nepromenjene, i koštaju 100 i 200 dinara. Poput mnogih utakmica ove godine, KK Borac će i ovaj put nagraditi čačanske đake, koji mogu ući besplatno na meč na ulaz sa Gradskog bedema. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar