Glumac Nebojša Glogovac (48) preminuo je noćas, nezvanično je potvrđeno “Blicu” u Institutu za onkologiju.

foto: Miloš Cvetković / RAS Srbija

Kako saznajemo, on je umro na pulmologiji Kliničkog centra Srbije, gde je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljen pre dva dana.

Glumac je hitno 30. januara ove godine primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema. Tada se saznalo da je Glogovac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Bio smešten u Institutu za onkologiju.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u TV seriji “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, koje će uskoro početi da se emituje na RTS-u. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here