Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Izložba "Akvizicije I" u galeriji „Nadežda Petrović“

post-title


U umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku u utorak, 13. februara, u 19 časova biće otvorena izložba Akvizicije I / 2015 – 2017.

U protekle tri godine Zbirni fond Galerije uvećan je za 72 eksponata, od kojih je polovina otkupljena po konkursu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, dok je značajno istaći da je druga polovina radova dobijena na poklon od samih autora, darodavaca te i kolekcionara.

S obzirom na broj eksponata i njihov višemedijski karakter, tematsku i stilsku raznorodnost, izložba Akvizicije će biti realizovana kroz nekoliko delova, kako bi se omogućilo preglednije sagledavanje pojava i izraza pribavljenih radova i njihovih autora.

Na izložbi Akvizicije I /2015 – 2017, zastupljeno je 15 umetnika čiji radovi pripadaju zbirci Savremena umetnost: Bojan Bem, Čedomir Vasić, Zvonimir Santrač, Šemsa Gavrankapetanović, Mileta Prodanović, Margareta Jelić, Kosta Bogdanović, Selma Đulizarević, Miloš Tomić, Goran Delić, Milovan DeStil Marković, Jovan Čekić, Dim Tim, Draga Jovanović i Tatjana Ilić.

Kustos izložbe: Marija Radisavčević Raković

Izložba će trajati od 13. februara do 16. marta. 2018. godine



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar