Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



BRAVO, BORAC Čačanska košarkaška magija

post-title


Jeste li gledali, na TV ili možda uživo u Nišu, četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća? Niste? Jeste? Ovaj, niste? A, jeste... E, onda ste videli kakve Čačak gaji košarkaške majstore. Decenijama već. A ako ste “otišli tetki samo da odnesete lek”, propustili ste sjajnu utakmicu i veliku igru! Crvene zvezde? Ne, Borca. Ako, vi mlađi niste znali, sada znate, institucije srpske i jugoslovenske košarke.

[caption id="attachment_70863" align="aligncenter" width="470"] Foto: Vladimir Nikitović / RAS Srbija
Legende košarke iz Čačka: Željko Obradović, Dragan Kićanović i Radmilo Mišović[/caption]

Velikani sa Morave Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović i mnogi, mnogi drugi mogu biti ponosni. Njihovi naslednici bili su na pragu senzacije, najveće u završnici Kupa od kada je Srbija samostalna. Pa ako vas u nedelju posle finala Kupa, nešto nakon 23 časa, neko bude pitao ko je pobedio i osvojio trofej, vi recite da je to Borac!

Čačani su umalo izbacili evroligaša u četvrtfinalu, Čačani su bili na pragu čuda, Čačani su imali pobedu u dva, tri navrata u rukama, ali su se Čačani i uplašili. Ali nema veze, bar znamo da nam se košarka ne igra samo u Beogradu, već da i Vršac i Čačak i Valjevo i Novi Sad i Pančevo i Čajetina i Subotica (Kraljevo, šta čekaš?) mogu da ponude sjajne igrače, trenere, timove...

[caption id="attachment_70860" align="aligncenter" width="470"] Foto: KSS / Promo
Šut Ilije Đokovića protiv Zvezde[/caption]

Borac je moralni pobednik završnice najmasovnijeg košarkaškog takmičenja, iako će trofej verovatno završiti u vitrinama nekog od večitih rivala. Crveno-beli su bili apsolutni favoriti, mislili su lako ćemo, jer to je KLS, mi smo Zvezda! Borbenost celog tima bila je za deset, izgaranje, disciplina, taktika trenera... Naravno, pričamo o Borcu. Na kraju im je ruka zadrhtala. Kao i svakom Davidu potiv Golijata.

Čačani su pokazali da su zreli za ABA ligu (nadamo se da će se plasirati posle plej-ofa u Drugoj ligi), u KLS su drugi, na našu sreću igraće domaću Superligu, kraj Morave se igrao i igraće se vrhunski basket. Tako je rekao Bog pre 73 godine, kada je osnovan klub, tako će biti uvek, dok je Čačka i Borca.

[caption id="attachment_70861" align="aligncenter" width="470"] Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Ilija Đoković i Raško Bojić[/caption]

Narandžasta lopta je kraj Morave svetinja. Ona se voli, mazi i pazi. Ona puni tribine dvorane kraj Morave. Trener Raško Bojić na klupi, A reprezentativac Ilija Đoković, junak sa Univerzijade na Tajvanu, na terenu, bivši as Marko Ivanović u upravi - to je košarkaška magija.

Čačani, uživajte, vi ste pobednici u Nišu! Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar