Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đoković: Sale se nikad ne odbija

post-title


Mnogo su mi značile partije u reprezentaciji, Aleksandar Sale Đorđević je veliki trener koji je došao na početku priprema i rekao mi da nemam čega da se plašim, da sam zaslužio da budem tu, kaže Ilija Đoković

[caption id="attachment_70956" align="aligncenter" width="620"] Ilija Đoković na meču sa Austrijancima Foto N. Paraušić[/caption]

Pažnju na sebe košarkaš Borca Ilija Đoković skrenuo je prošlog leta, kada je zbog nedostatka igrača, pozvan u univerzitetsku selekciju u "minut do 12". Zbog cajtnota morao je da se slika za licencu u kafiću, dok je njegova majka fotografiju pasoša slala preko Vajbera. Jednostavno, za njega je to bio poziv koji se ne odbija. Nagrada za ovakav potez stigla je u novembru, kada je njegovo ime osvanulo na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za "prvi prozor" kvalifikacija za SP 2019. u Kini.

- Mnogo su mi značile partije u reprezentaciji, Aleksandar Sale Đorđević je veliki trener koji je došao na početku priprema i rekao mi da nemam čega da se plašim, da sam zaslužio da budem tu i da imam potpunu slobodu - priseća se u razgovoru za "Novosti" jedini reprezentativac iz KLS Ilija Đoković. - Tako sam se i ponašao na terenu, slušao šta on priča, radio stvari koje najbolje znam. Dao mi je ogromno samopouzdanje za nastavak sezone u klubu.

Trenuci u nacionalnom dresu ostaće mu zauvek u najlepšem sećanju.

- Rad sa takvim ljudima, sa takvim stručnim štabom, velikim igračima... To je neverovatna prilika koja se pruža jednom u životu.

Ili ipak, možda više puta. Ilija danas ponovo dolazi na okupljanje srpskih košarkaša za "drugi prozor" kvalifikacija za SP, u kojem će im 23. februara u Frakfurtu rival biti Nemačka, a Austrija dva dana kasnije u Beču.

- Trebalo bi sad da bude tu i Jović. Ako dođe biće nam mnogo lakše, velika pomoć. Nemamo sad Mačvana, ali je došao Jelovac, pa bi sve trebalo da bude u redu. Mislim da možemo da pobedimo Nemačku, pa onda i Austriju i da budemo prvi u grupi.

Malo sreće je nedostajalo da sruši Crvenu zvezdu i da u Beograd stigne kao junak velike pobede (18 poena, 3as za 43 minuta). Šampion Srbije je u četvrtfinalu Kupa srušio čačanski Borac tek posle produžetka.

- Osećao sam se odlično na terenu, nosila me publika. Volim da igram pred punim tribinama. Verovali smo jedan u drugog. Zato smo i dogurali dotle. Zvezda se zbunila, mi smo ubacivali kad je trebalo, imali smo dva penala da presudimo meč, ali nismo imali sreće. Ostaje žal što smo fizički pali u produžetku. Zvezda je to iskoristila, ti igrači ipak, igraju najjače takmičenje u Evropi.

Borac je trenutni lider ABA 2 lige, u kojoj ima najviše ciljeve.

- Izvući ćemo pouke. Nastavljamo da radimo, da bismo se i mi kvalifikovali kroz ABA 2, u prvu ABA ligu, što nam je primarni cilj. Nadam se da će da nam dodele domaćinstvo fajnal-fora u Čačku, to bi nam baš značilo - podvukao je Đoković.

SPISAK ZA DRUGI "PROZOR"

Na spisku selektora Đorđevića za mečeve sa Nemačkom i Austrijom su: plejmejkeri: Stefan Jović (Bajern), Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Jaramaz (Mega Bemax); bekovi: Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan NIS); krila: Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit); Krilni centri - Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BBSK), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), centri: Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons) Đorđe Gagić (Partizan NIS).

UNIVERZITETSKA JE PRAVI PUT - Ja mislim da je to pravi put za mladog sportistu. Imate "hiljadu" primera. Jović, Simonović, Raduljica... Oni su svi prošli kroz univerzitetsku selekciju i došli do A tima. Novosti



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar