Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Preminuo dr Rade Miletić naučni savetnik Instituta za voćarstvo

post-title


Dr Rade Miletić, naučni savetnik Instituta za voćarstvo preminuo je 20. februara u Čačku. Dr Rade Miletić je rođen 6. avgusta 1951. godine u Crvenju kod Knjaževca.

Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Knjaževcu. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1977. godine. Na istom fakultetu je magistrirao 1985. godine, a doktorirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1994. godine. U zvanje naučni savetnik izabran je 2008. godine.

Radnu karijeru započeo je 1979. godine u Zavodu za poljoprivredu u Zaječaru. Od 2006. godine bio je zaposlen u Institutu za voćarstvo, Čačak, kao rukovodilac Odeljenja za tehnologiju gajenja voćaka, gde je u periodu od 2008. do 2009. godine obavljao funkciju v.d. direktora. Objavio je brojne naučne i stručne radove i monografije i bio izuzetno cenjen kao stručnjak u svojoj profesiji. Bio je član Komisije za priznavanje sorti i podloga jezgrastih vrsta voćaka kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Komemorativni skup povodom smrti našeg dragog kolege biće održan u sredu, 21. februara u 12 časova u prostorijama Instituta za voćarstvo u Čačku.

Dr Rade Miletić biće sahranjen u četvrtak, 22. februara na groblju u Nišu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar