Prva samostalna izložba fotografija Martina Stamenkovića, pod imenom „Fuck Your Standards“ prikazana je 19. februara u gornjem holu Doma kulture u Čačku.

– Što se tice izložbe isplatio se sav trud i rad koji sam uložio. Napokon sam sebi nisam mogao da nađem zamerku i bio sam presrećan zbog toga. Mnogo mi je drago sto je izložba imala dobar “feedback” i došlo je mnogo posetilaca. Izložbu i jesam otvorio da svi oni koji ne razumeju različitost i koji ne shvataju koliko je ona značajna i bitna u društvu, da dođu i da pokušaju da shvate. Oduvek me je bolelo i oduvek su me interesovali svi ti standardi koji su postavljeni od strane društva. Oduvek sam se pitao i mislio koja ograničena osoba je sve ovo izrekla? Zar zaista živimo slobodne živote? I šta nas sprečava u tome? – izneo je svoje prve utiske Martin za Media portal.

Tema izložbe bila je pomeranje standarda i podržavanje različitosti. Posetioci su mogli da uživaju i uz zvuk violine.

– Onda sam počeo da upoznajem razne ljude koji su mi ulili dozu energije i hrabrosti da budem onakav kakav jesam, i ubrzo počeo sam da stvaram ono sto sam osetio, a osetio sam potrebu da pomognem, dodao je mladi član Foto kino kluba “Čačak”.

– Moji planovi za dalje jesu da radim i stvaram, a sve ostalo stiže samo, ako voliš ono što radiš. Želja mi je da “Fuck Your Standards” dovedem i u Beograd gde bih imao veći publicitet.

Martin se nada da je svojom pričom ohrabrio nekoga da bude ono što jeste i da se oseća prijatno u svojoj koži, ma kakva bila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here