Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čitamo deci naglas

post-title


U okviru 19. „Štampane reči“, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” organizovala je program namenjen najmlađim Čačanima. Stalni program čitanja deci pod nazivom „Beskrajna priča – čitamo naglas za vas!“, pokrenut radi popularisanja čitanja od najranijeg uzrasta, sa naglaskom da knjiga treba da bude važan činilac u odrastanju svakog deteta, nastavljen je i u februaru.

Bibliotekari Dečijeg odeljenja su u okviru izložbe „Štampana reč 2017.“ ugostili nekoliko predškolskih grupa, kao i decu osnovnoškolskog uzrasta. Na druženje su došli predškolci iz vrtića „Poletarac“, „Neven“, vrtića „Gimnazion“, kao i drugari iz Gornje Gorevnice, Trbušana, Trepče i Trnave, ali i dva odeljenja učenika prvog razreda OŠ „Filip Filipović“.

U periodu od 19. do 23. februara u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku najmlađi su mogli da vide izložbenu postavku čačanske izdavačke produkcije u 2017. godini i i da se upoznaju sa knjigama koje su namenjene upravo njima. Za tu priliku bibliotekari su odabrali da čitaju priče iz edicije „Prijatelji iz savane“ koju je napisala Nikoleta Novak, a objavila izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čačka.

Mališani su u prijatnoj i opuštenoj atmosferi slušali o avanturama jednog sebičnog majmuna, potom o dogodovštinama izuzetno maštovite žirafe, kao i o postupcima jednog stidljivog noja. Priče su čitali naglas bibliotekari Jelena Duković, Marijana Lazić i Nevena Petković i direktor dr Bogdan Trifunović. Nakon pročitanog usledio je kratak razgovor o tome šta im se dopalo, a šta ne u pričama koje su čuli. Na veliko zadovoljsto vaspitača, učitelja i bibliotekara, deca su svojim stavovima i komentarima o glavnim likovima i njihovim postupcima sve prisutne pozitivno iznenadila.

Na kraju druženja mališani su izrazili želju da uskoro ponovo budu gosti Biblioteke i da sa bibliotekarima uplove u neke nove, ineresantne i uzbudljive avanture.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar