Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova pojačanja Čačana, Grejson Alman i Jekabs Bitans postali Ratnici

post-title


Čačanski Ratnici doveli su svoje prvo pojačanje pred novu sezonu, a u pitanju je Amerikanac Grejson Alman koji igra na poziciji lajnebekera i defanzivnog beka. Amanu će ovo biti drugi angažman u Srbiji, budući da je 2014. godine nastupao za Inđija Indianse.

Grejson Alman (orig. Greyson Alman) ima 27 godina i svojim iskustvom biće ogromno pojačanje za Čačane jer će, osim igranja, biti i defanzivni koordinator ekipe.

Koji je glavni razlog zbog koga si odabrao Angel Warriorse i odlučio da se vratiš u Evropu?

– S obzirom na iskustvo koje posedujem, odlučio sam da odaberem mlad i perspektivan tim, s kojim ću na duže staze moći da ostvarim dobre rezultate i da tim vratim u Prvu ligu.

Koja su tvoja očekivanja za predstojeću sezonu i da li smatraš da upravo tvoje iskustvo može najviše da doprinese rezultatima Ratnika?

– Najveća stvar koju donosim su različita iskustva i znanja s različitih pozicija. Na koledžu sam igrao na poziciji LB i TE, kao i levog tekla i defanzivnog beka. Prozivao sam akcije u odbrani, tako da s te strane mogu dosta toga novog da prenesem. Najbitnije jesu fundamentalne stvari koje želim da objasnim mladim igračima, kako bi u narednim godinama postajali sve bolji i bolji, i to je najbitnija stavka koju želim da sprovedem u Čačku. Gledao sam snimke iz prošle sezone, momci su zaista talentovani i uz korekciju nekih finesa, biće to dobra ekipa.

Kako ti se sviđa Srbija i koliko si uspeo da ostaneš u kontaktu s bivšim saigračima?

– Volim Srbiju, imao sam dobro iskustvo kada sam igrao u Inđiji. Imam i dalje dosta drugova s kojima sam u kontaktu, čak smo se i videli pre godinu i po dana.

Čačak dosta dugo nije imao internacionalnog igrača u svojim redovima. Da li to stvara pritisak na tebe?

– Mogu da se nosim s pritiskom. Proces mi je bitan, ne toliko rezultati, bitno mi je da ih naučim osnovne stvari, i kad se plasiramo u Prvu ligu da tamo i ostanemo, da ne bude to samo instant rezultat i da nestanemo posle toga. Takođe ću se potruditi da igra zavisi više od igrača pored mene, nego konkretno od mene, jer će svi očekivati da strani igrači donesu prevagu na meču. Dosta sam uzbuđen zbog dolaska u Čačak i jedva čekam da se priključim timu i da krenemo sa radom – zaključio je Grejson Alman.

Alman u Srbiju stiže 21. februara i odmah će se pridružiti ekipi i početi s treninzima.

Jekabs Bitans postao Ratnik

Letonac Jekabs Bitans (23) odabrao je Čačak kao svoju novu destinaciju u karijeri i biće veliko pojačanje pred start nove sezone.

Bitans igra na pozicijama RB/LB, visok je 1.84 cm a težak 98 kilograma. U Čačak stiže kao iskusan igrač, iako ima samo 23 godine. Igrao je na koledžu jednu godinu, a potom i u Ukrajini, Finskoj i Letoniji.

Izabrao si Srbiju kao svoju sledeću destinaciju. Koji su osnovni razlozi zbog kojih si se opredelio za Angel Warriorse?

– Pre svega zbog visokih ciljeva, volim to, ja sam takav, idem do najviših stepenika i nadam se da ću uspeti da pomognem klubu da uđemo u viši rang.

Šta je to što donosiš sa sobom, koji je to X factor koji će moći da koriste Čačani u predstojećoj sezoni?

– Ne plašim se kontakta, imam dosta iskustva koje donosim iz Amerike, zatim Ukrajine, Finske i svoje zemlje. Nemam pritisak da pravim velike poteze, dajem sve od sebe na svakom daunu, svakoj akciji, i volim kada ta moja energija utiče na ostatak tima.

Šta misliš o svom novom timu, da li si imao prilike da pogledaš prošlosezonske mečeve?

– Gledao sam nekoliko mečeva na Jutjubu. Video sam da odbrana dobro funkcioniše, dosta se komunicira. Slično je i za napad, ne plaše se da prave „velike plejeve” i to mi se jako sviđa.

Kada u našu zemlju stižu igrači iz inostranstva, publika i grad očekuju dosta od njih. Da li to stvara pritisak na tebe?

– Defintinvo da. Žele dosta od mene, žele da budem dobar i to je potpuno opravdano. Ja ću dati sve od sebe da im odgovorim na pravi način i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni na kraju.

Koja su tvoja očekivanja pred start sezone?

– Da osvojimo prvenstvo i da pokažemo svima šta možemo. Da igramo jako, kolektivno, da ne odustajemo i da bude zabavno – zaključio je Bitans.

Jekabs Bitans stiže u Srbiju 20. februara, dan kasnije dolazi i Grejson Alman i obojica će se odmah priključiti ekipi i početi s treninzima.

Saaf.rs


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar