Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Tina Vujanović tipuje za lečenje Stefana Lazića, pionira FK Borac

post-title


Danas smo na liniju MOZZARTOVIH plemenitih tipovanja izveli damu nekonvencionalnog zanimanja, i još interesantnije karijere. Kratko i jasno, Tina Vujanović je zavodljivim stilom pisanja izazvala svet automobilističke žurnalistike na crtu, i uspela ono što nijednoj koleginici u 28 zemlja pod Auto Bidovom kapom nije pošlo za rukom.Tina je postala prva glavna i odgovorna urednica u istoriji najtiražnijeg svetskog časopisa iz oblasti automobilizma!

Priča se da Tina Vujanović dodaje gas, tamo gde bi ga strašljivci oduzeli, i baš zato smo joj danas poverili MOZZARTOVU kladilačko – humanitarnu mašinu na upravljanje. Ona će sasvim izvesno dati sve od sebe u “Humanitarnom tiketu u podne”, kako bi ostvarila svoj plemeniti naum kroz tipovanje za pionira FK Borac iz Čačka, StefanaLazića (15), kome je na put sportske karijere stao maligni mezenhimalni tumor potkolenice.

Splet “sreće” u činjeničnoj nesreći hteo je da Stefanova opaka bolest bude potvrđena nakon preloma potkolenice 2017.godine, kada je golgeter Borca sa preko 200 golova u svojoj konkurenciji bio na probi u Crvenoj zvezdi. Pomenuti prelom potkolenice Stefanu je promenio sve, zapravo raspršio je dečačake fudbalske snove, a pomenuta, i pod znake navoda stavljena sreća odnosi se naprostu činjenicu: “Šta bi bilo da je sve ostalo na nalazimai biopsije obavljenoj godinu dana ranije, odnosno da Stefan nije doživeo povredu”?

Naime, prvobitnim nalazom iz 2016.je ustanovljeno da Stefan Lazić ne boluje od malignog oboljenja, pa je i lečenje s tim u vezi bilo neadekvatno situaciji koju on i njegovi bližnji preživljavaju u ovom momentu. Stefanova porodicai FK Borac iz Čačka već su uputili apel za pomoć, pa je u cilju njegovog izlečenja odigrana humanitarna utakmica između KMF Borac i KMF Župski Rubin iz Prijepolja. Ni to nijebilo sve od Stefanovog Borca, koji je novac prikupljen prodajom ulaznica na utakmici Superlige Srbije, FK Borac – Radnički Niš, prosledio za lečenje svog mladog fudbalera. Zebre su mu sa tog meča svom heroju poslale podršku, uz odličnih (1:1) sa veoma dobrom ekipom iz Niša.

Nakon nešto priče o želji koja ovoga podneva vodi našu gošću u plemenitom tipovanju, prelazimo na glavni meni! Tina Vujanović se uhvatila u koštac sa MOZZART listom, a evo i kako je tipovala za ukupnu kvotu 9,15...

Startujemo mečom poljske lige, LEH POZNANJ – ŠLJONSK. Domaćin je u prošlom kolu pretrpeo poraz od Korone, i gubitak bodova je malo ugrozio negovu borbu za naslov prvaka. Ipak, pet bodova nije mnogo, ali Leh ne sme više da kiksira. S druge strane, Šljonsk se nalazi u seriji loših rezultata, i zbog toga lagano pada na tabeli.

,,Za početak igram na tim iz Poznanja, dakle 1“.

Plemeniti tiket nastavljamo utakmicom švajcarskog kupa, CIRIH – GRASHOPERS. Reč je o prvom meču polufinala ovog takmičenja. Pomenuti timovi su za vikend odigali meč lige gde je Grashopers kao domaćin pobedio, tako da je sada red na Cirih da ostvari trijumf kod kuće.

,,Sada ću odigrati GG, deluje da može doći“.

Sledeći za analizu je duel španske lige, ATLETIK BILBAO – VALENSIJA. Biće ovo poslastica za sve ljubitelje fudbala sa Pirineja. Iako domaćin ove sezone ne igra baš sjajno, reč je o ekipi koja je uvek nezgodan protivnik kada igra na domaćem terenu. Što se tiče Valensije, nakon loše serije vezala je tri pobede, time zadržavši četvrto mesto koje je sledeće sezone vodi u Ligu šampiona.

,,Ponovo ću odigrati GG, mislim da ne grešim“.

Na tiketu se našlo mesto i za par FAJENORD – VILIJEM II. Domaći su u poslednjih pet utakmica igrali po principu toplo – hladno, pobede pa porazi. Vilijem II ima dva trijumfa i tri poraza u poslednjih pet mečeva. Fajenord je 30 puta slavio u međusobnim okršajima, u svoju korist rešio je i poslednjih pet mečeva.

“Kombinovaću jedinicu sa tri plus”.

Dobrotvorni tiket završavamo utakmicom FA Kupa, gde će koplja ukrstiti TOTENHEM – ROČDEJL. U prvom susretu ovih timova Ročdejl je na iznenađenje svih uspeo da izbori remi protiv favoriznovanih Sparsa. Time su pokazali svu draž engleskog fudbala, gde svako može da pobedi svakog. Ali, jedno je sigurno, tim iz Londona neće sebi dopustiti blamažu, tako da jedino pobeda na Vembliju dolazi u obzir.

,,Ovde je pobeda Totenhema jasna, pa za kraj igram 1-1&3+“.

Recimo još po neku o našoj današnjoj plemenitoj gošći, koja je između ostalog završila Filološki fakultet, da bi se sa diplomom s katedre za arapski jezik i književnost otisla u vrtoglavi svet specijalizovanog automobilskog novinarstva. Koliko je Tina Vujanović uspešna u tome, govori podatak da je upravo ona jedina dama koja se u deceniji dugoj karijeri kvalifikovala za jedinu žensku, članicu “Asocijacije automobilskih novinara Srbije”. Naša Tina je dakle prevazišla kolege, pa sama za to kaže: “Trudila sam se tri puta više”…

U Humanitarnom tiketu u podne imali smo preko 620 poznatih ličnosti kao goste, njih 108 kao dobitnike i oni su usmerili, a MOZZART je donirao, čak preko šest miliona dinara na preko 50 adresa. To su: humanitarne organizacije, udruženja obolelih, bolnice, SOS Dečja sela, sportski klubovi, bolesna deca, pojedinci, svratišta, instituti, fondacije...

Učešće u dobrotvornom listiću uzele su i vaše omiljene poznate ličnosti, između ostalih: Uroš Spajić, Zdravko Čolić, Dejan Bodiroga, Dejan Deki Stanković, Žarko Paspalj, Piksi Stojković, Dejan Tomašević, Slobodan Nikić, Živko Gocić, Saša Đorđević, Radomir Antić, Robert Prosinečki, Miro Bilan, Nikola Rađen, Igor Kokoškov, Ljubiša Tumbaković, Lepa Brena, Boba Živojinović, Dejan Savić, Andrija Milošević, Ana Bekuta, Bora Čorba, Aleksandar Atanasijević, Vojin Ćetković, Voja Brajović, Vlado Šćepanović, Uroš Tripković, Miroslav Ilić, Bajaga, Moca Vukotić, Aleksandar Šoštar, Mile Isaković, Seka Sablić, Stefan Birčević, Bobi Marjanović, Boža Maljković, Marina Maljković, Sloboda Mićalović-Ćetković, Dejan Milojević, Dejan Radonjić, Neša Ilić, Dragan Škrbić, Dragoljub Đuričić, Dušan Kecman, Milan Kalinić, Irfan Mensur, Goran Đorović, Slavoljub Muslin, Zoran Filipović, Ivica Kralj, Jasna Šekarić, Lane Gutović, Lepa Lukić, Marko Simonović, Marinko i Nikola Rokvić, Matija Bećković, Mića Berić, Miško Ražnatović, Nebojša Glogovac, Branislav Lečić, Zoran Kesić, Nikola Kojo…

Poslednja, 108. dobitnica je Anđelka Tomašević sa kojom je kompanija MOZZART donirala tačno 6.085.460, 00 dinara. Idemo dalje!

I da pružimo važnu napomenu…

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće, dobrotvornog kladioca, Tine Vujanović, dobitak će biti doniran i za Socijalni centar Karitasa Biskupije, Banja Luka, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika. Mozzart Sport

RAČUNI ZA UPLATU POMOĆI ZA STEFANA LAZIĆA

SBERBANK: 285210512000017080. INSTRUKCIJE ZA DEVIZNU UPLATU: 56a: Intermediary bank: SABRSI2X SBERBANK BANKA D.D. LJUBLJANA, SLOVENIJA

57A: Account with institution: SABRRSBG SBERBANK SRBIJA AD BEOGRAD, SERBIA

59: Beneficiary customer: RS35285210604000436193 DUŠKO(RADISAV) LAZIĆ GRADSKO ŠETALISTE 049



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar