Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Bio je visok samo 166 cm, nije igrao u mlađim kategorijama Srbije, a onda je postao bolji od dvojice oko kojih su se otimali Zvezda i Partizan (VIDEO)

post-title


Junak pobede Srbije nad Austrijom Aleksa Avramović ispričao je zanimljivu i poučnu priču o svom stasavanju

[caption id="attachment_71367" align="aligncenter" width="620"] foto: KSS[/caption]

Još jedna zanimljiva priča iz košarke koja može da bude za nauk trenerima, roditeljima i menadžerima. Mladi plejmejker Srbije, Aleksa Avramović bio je nepoznat čak i dobrim poznavaocima košarke, jer nije nikada bio u centru pažnje.

Niko nije verovao da će postati uspešan košarkaš, a on je stigao do reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket, sa velikom tendencijom da se nađe i na samom šampionatu 2019. I ne samo da je igrao, već je dao trojku za pobedu 82:81 protiv Austrije.

Kao klinac nikada nije zaigrao za neke mlađe kategorije Srbije (kadete, juniore) baš poput Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića. Drugi plejmejkeri su imali šansu pre njega. Dvojica su bila u prvom planu Jovan Novak, oko koga su se otimali Zvezda i Partizan 2013. godine. kada je igrao za Vršac sa 18 godina.

Novak je tada bio najkorisniji igrač (MVP) KLS lige u prvih 11 kola, iako je jedan od najmlađih, a osim toga najbolji je strelac lige u dosadašnjem delu sa 257 poena ili 23,3 poena po meču. Bukvalno se danima vodio rat ko će dovesti Novaka. Na kraju je ostao u Vršcu i sada igra negde u Poljskoj. Drugi igrač koji je bio ispred Avramovića bio je Stefan Pot, takođe tada procenjen kao jedan od talenata i budući plejmejker Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=OpDguJdT_n0

Međutim, Novak i Pot su posle staža u mlađim kategorijama Srbije stagnirali i ostali na prosečnom nivou, dok je Avramović stasao u odličnog igrača.

- Nije bilo realno da igram za mlađe kategorije Srbije. Bio sam visok samo 166 cm u srednjoj školi, ali sam do 18 godine porastao na 192 cm koliko sam i sada. Micić, Radičević, Novak i Pot su bili ispred mene i mnogo bolji tada -rekao je Avramović za Žurnal.

Ponikao je u Mladosti iz Čačka, pa je prešao u Borac gde nije dobijao šansu. Odlučio je da upiše fakultet u Beogradu i da se posveti studijama DIF-a. Trenirao je i u OKK Beogradu gde je tek dobio solidnu šansu.

Nakon toga vraća se u Borac i postaje MVP Superlige i KLS lige, a ubacivao je i po 38, i 47 poena na nekim utakmicama.

Posle toga je otišao u Vareze, gde je dobijao malu šansu, ali ove sezone konačno igra u proseku 20 minuta i vodi tim ka plej-ofu. Telegraf



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar