Za područje Srbije danas je na snazi crveni meteoalarm, što znači da će biti ekstremno hladno, koji znači da se prognoziraju “naročito opasne vremenske pojave”.Danas, sutra i u subotu, na snazi će, u većim delovima zemlje, biti crveni meteoalarm jer će prema prognozama meteorologa biti izuzetno hladno, a biće i kiše koja će lediti pri tlu.

Tokom jutra pretežno vedro i veoma hladno s jakim mrazem. Oko podneva najpre na zapadu i jugozapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima zemlje naoblačenje mestimično sa snegom, saopštio je RHMZ.

Tokom noći na jugu i jugozapadu sneg će preći u kišu koja će se lediti pri tlu.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od minus 18 do minus 12, a najviša dnevna od minus dva na jugu i jugoistoku, do minus šest na severu.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će u petak biti pretežno oblačno i toplije u većini mesta, s kišom koja će se lediti pri tlu, a na severu ujutro i pre podne, i u planinskim predelima tokom dana provejavanje slabog snega.

Za dane vikenda umereno do potpuno oblačno i malo toplije u subotu mestimično s kišom, koja će se još ujutro na severu lediti pri tlu, u planinama sa snegom.

U nedelju uglavnom suvo. Do kraja sedmice u košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim vetrom, a zatim do kraja perioda promenljivo oblačno i osetno toplije u pojedinim danima s kišom uglavnom slabog intenziteta.Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 1. mart:

Period sa nepovolјnom biometeorološkom situacijom se nastavlјa. Oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima.

Kod osetlјivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti.

Dodaje se da se očekuju termički uslovi u domenu ekstremno ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.
Mondo/Agencije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here