Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poštari protestovali u centru Čačka, štrajkuju i u Gornjem Milanovcu i Ivanjici

post-title


Više desetina službenika Pošte u Čačku protestovalo je večeras ispred Glavne Pošte u centru grada, zahtevajući povećanje plata, bolje uslove rada i smenjivanje direktorke Mire Petrović.

Sekretar Sindikata Pošte Srbije, Branko Kalajanović je rekao u govoru na protestnom skupu da zaposleni u čačanskoj Pošti zakonito štrajkuju od 23. februara i rade skraćeno - od 10 do 17 časova.

"Borimo se da dokažemo da je štrajk jedini način za ostvarivanje naših zahteva. Svi drugi načini su iscrpljeni. Iscrpli smo i molbe i dogovore, i pregovore i proteste, i na kraju nam je ostao ozbiljan zakonski štrajk koji treba da sprovedemo", rekao je Kalajanović, član čačanskog Štrajkačkog odbora.

Ponovio je da su prosečne zarade u Pošti za 21 procenat manje nego prosečne zarade u Republici i da plata poštara iznosi 32.000 dinara, zajedno s toplim obrokom.

Podsetio je da su bez rezultata ostali i pregovori o povećanju plata koje su predstavnici sindikata Pošte vodili s premijerkom Srbije Anom Brnabić s kojom su se sastali dvaput i obećala je da će "dati povećanje plata", ali do toga nije došlo.

"Treći, famozni sastanak koji smo čekali, nikada nije održan. Predstavnici svih sindikata su to definisali tako da smo prevareni. Sada nam iz Vlade šalju poruke da možemo da nastavimo pregovore kada se izvinimo. Ne znam zašto. Tri meseca smo ćutali i trpeli, i nismo imali nikakve efekte", rekao je Kalajanović.

"U toj prevari sindikata Pošte", rekao je on, učestvovala je i direktorka Mira Petrović čije smenjivanje poštari traže zbog "loših rezulatata rada" i jer je Poštu dovela u "katastrofalnu situaciju".

Poštari zahtevaju smenjivanje svog rukovodstva koje je Kalajanović ocenio kao "nesposobno" jer "rukovodstvo Pošte je političko - to su ljudi iz jedne male partije koji nemaju kadrove da iznesu probleme Pošte na državni nivo. Oni nisu tome dorasli", rekao je on.

Po podacima sindikata, u Čačku štrajkuju sve tri pošte, sa 350 zaposlenih, a štrajkuju i pošte u Gornjem Milanovcu i Ivanjici. Beta



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar