U narednih sedam dana, prema najavama meteorologa, očekuje se rast temperature uz povremenu kišu.

Ledenih talasa, poput onog od prethodnih nekoliko dana, verovatno više neće biti do kraja ove zime, ali se, prema najavama meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda, mogu očekivati uobičajeni martovski mrazevi. Rast temperatura, koji je počeo već juče, nastaviće se i u narednih desetak dana, a na radost mnogih, oko 8. i 9. marta biće i do 15 stepeni Celzijusa. Narednih dana, kako kažu u RHMZ, u većini krajeva padaće kiša, dok će jedino Timočka Krajina “imati” sneg i mnogo hladnije vreme od ostatka zemlje.

Čačak

Za vikend se očekuje oblačno i kišovito, sa temperaturama do 11 stepeni, izuzev severa Srbije i Timočke Krajine, gde će biti mnogo hladnije uz kišu koja će se lediti na tlu. U ponedeljak pretežno sunčano i još toplije, a snežni pokrivač će se intenzivnije otapati. Temperature prvog radnog dana naredne sedmice iznosiće od minus tri do 11 stepeni Celzijusovih.

– Od 6. do 10. marta biće pretežno oblačno i toplije, povremeno će padati kiša, a u višim planinama i sneg – kažu u RHMZ. – Očekuju se dnevne temperature iznad proseka za ovo doba godine.

Lekari upozoravaju da bi zbog temperaturnih razlika, koje su za samo sedam dana iznosile i tridesetak stepeni, hronični bolesnici trebalo da budu obazrivi i redovno uzimaju terapiju.
Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here