Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OBRADOVIĆ: Ne priznajemo rezultate beogradskih izbora dok ne ostvarimo uvid u birački materijal

post-title


Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da koalicija Dveri - Dosta je bilo (DJB) neće priznati rezultate i ishod beogradskih izbora dok ne ostvari uvid u birački materijal i ne uveri se u svoj pravi rezultat, ali je dodao i da lično nema prava da se ljuti na izbor Beograđana.

[caption id="attachment_71540" align="aligncenter" width="940"] Izvor: N1[/caption]

"Nemam pravo da se ljutim na Beograđane što su izabrali Aleksandra Vučića i Ivicu Dačića, Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića. To je njihov izbor. Izabrali su da gradom i dalje vladaju Siniša Mali i Goran Vesić, a da im opozicija budu Đilas i Šapić, iako niko ne može da navede nijednu njihovu izjavu protiv Vučićeve vlasti u prethodne četiri godine", naveo je Obradović.

Obradović je ocenio da posle svega, lično smatra da je Beograd dobio i vlast i opoziciju kakvu je želeo.

"Bilo je mnogo nepravilnosti i prigovora na biračkim mestima... i dok ne ostvarimo uvid u birački materijal i ne uverimo se šta je naš pravi rezultat - ne priznajemo ishod ovih izbora koji je proglasio Vučić, a ne GIK", naveo je lider Dveri Boško Obradović.

Obradović smatra da je koalicija istrčala poštenu izbornu trku i Beograđanima ponudila dobar program za grad koji očito još nije zreo za njihovu političku poruku.

Dveri će se, kako je dodao, nakon poraza na beogradskim izborima, kao i na onim u Aranđelovcu i Sevojnu posvetiti radu u parlamentu, borbi za Kosovo i Metohiju, protiv korupcije u vrhu vlasti, kao i predstavljanju svoje porodične i ekonomske politike.

"Nema povlačenja – nema predaje", naveo je Obradović i podsetio da su Dveri u Boru u koaliciji sa DJB dobile 8,5 odsto glasova.

 Obradović je podsetio da je predsednik Srbije jednom javno obećao da Dveri više nikada neće ući ni u republičku u Skupštinu, a ni u neki lokalni parlament.

"To mu je očito bio jedan od fokusa na beogradskim izborima. Razumeli smo tu poruku i uskladićemo aktivnosti sa tom pretnjom totalitarne vlasti koja misli da može da određuje rezultate izbora", rekao je Obradović.

Obradović je rekao da mu je jasna priroda aktuelnog političkog sistema i očito je da će morati da menjaju metode političke borbe.

"U Beogradu smo bili svakako peti među 24 izborne liste, ali to nije nikakva uteha ako smo ostali ispod cenzusa", naveo je Obradović i dodao da koalicija još ne zna koliko je tačno glasova osvojila, jer Gradska izborna komisija nije izašla sa svojim rezultatima već rezultate izbora, kako je rekao, saopštavaju stranke vlasti i nevladine organizacije. N1



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar