Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PRIMER MLADIMA U VREMENU NARUŠENIH VREDNOSTI Košarkaški junak o čudesnom razvoju karijere

post-title


"Sada mi se sve polako vraća. Nastaviću da se borim koliko mogu", rekao je za Blicsport Ilija Đoković, košarkaš Borca i reprezentacije Srbije, momak koji je treba da bude primer svima, a ne samo onima u igri pod obručima.

[caption id="attachment_71590" align="alignleft" width="270"] foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija[/caption]

Plejmejker tima iz Čačka najbolji je primer kako se pošten odnos prema obavezama u klubu, reprezentaciji i otadžbini vraća punom merom. Posle pristanka da u poslednjem trenutku zaigra za univerzitetsku reprezentaciju u Kineskom Tajpehu i dobrih igara u dresu Borca, 22-godišnji Jagodinac je dobio priliku da kod selektora Aleksandra Đorđevića debituje i za seniorski nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Uvek iskren, Ilija je u razgovoru za Blicsport priznao da se u prethodnih šest meseci sve odigralo jako brzo.

- Za Blicsport uvek imam vremena. Bili ste uz mene pred Univerzijadu, ali i po povratku iz Kineskog Tajpeha. Zahvalan sam vam što pratite moju karijeru, iako i sam ne mogu da shvatim šta mi se sve dogodilo - rekao nam je Ilija Đoković, s kojim smo razgovarali u SC “Vizura” posle meča u kojem je Borac pobedio domaću Mladost.

Čačani su se posle 21. kola probili na prvo mesto tabele Košarkaške lige Srbije sa učinkom 17-4, koliko ima i Dinamik. Takođe, Borac je usamljen i na vrhu Druge ABA lige (13-5).

- Igramo na dva fronta i svaki naredni meč za nas je derbi. Tako je bilo i protiv Mladosti iz Zemuna. Znamo da za nas više nema “lako ćemo”, jer želimo da ostvarimo glavni cilj, a to je plasman na fajnal for ABA lige koji će se održati u Čačku. Zato ćemo uraditi sve što je u našoj moći da zadržimo prvo mesto na tabeli i da se, uz malo sreće ali i kvaliteta, probijemo do ABA lige. To bi bio ogroman uspeh za Čačak koji je bio i ostao košarkaški grad.

[caption id="attachment_71592" align="alignright" width="303"] foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija[/caption]

Ipak, svestan je Ilija, da prednost domaćeg terena na finalnom turniru može da predstavlja dodatni pritisak i opterećenje za mlade košarkaše čačanskog kluba.

- Sve to stoji. Međutim, videli ste da je dvorana u Čačku puna na svakom meču? Imamo tri-četiri hiljade navijača koji nas motivišu i daju nam podstrek da budemo najbolji. Zato se ne plašim. Ako budemo pravi kada je najpotrebnije, sve će biti u redu, verujte mi na reč.

Posle Borca prelazimo na reprezentaciju Srbije u kojoj se već ustalio.

- O “orlovima”, saigračima i selektoru Đorđeviću mogao bih da pričam do sutra. Imam sreću da radim sa velikim čovekom i stručnjakom.

Svi još dobro pamtimo priču pred Univerzijadu kada je Ilija morao da se slika mobilnim telefonom u toaletu kako bi na vreme bio prijavljen za takmičenje u Kineskom Tajpehu.

[caption id="attachment_71596" align="aligncenter" width="578"] Čuvena slika Ilije Đokovića za odlazak na Univerzijadu, foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija[/caption]

- Izgleda da je neko sve to gledao odozgo. Kada je 26 igrača otkazalo nastup na Univerzijadi, ukazala mi se prilika da budem deo nečeg lepog. Odmah sam prihvatio poziv i sada mi se sve vratilo. Zato se trudim da idem dalje, da se borim, pa ćemo da vidimo koliko mogu - skroman kao i uvek, poručio je Ilija Đoković koji bi trebalo da bude putokaz mladima u vremenu narušenih vrednosti. Blic



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar