Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: SNS bi na republičkim izborima pobedila još ubedljivije nego u Beogradu

post-title


Samo dve stranke bi bile iznad cenzusa.

[caption id="attachment_71714" align="aligncenter" width="685"] foto: Srbija Danas / Saša Džambić[/caption]

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 54 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima, kada bi oni bili održani u nedelju, a cenzus bi prešla samo još Socijalistička partija Srbije, sa nešto manje od deset odsto pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.

Istraživanje, koje je Faktor plus uradio za Tanjug, pokazuje i da bi na vanredne parlamentarne izbore u ovom trenutku izašlo 48 odsto građana, da je neodlučnih 22 odsto, a da biračko pravo ne bi iskoristilo 30 odsto.

Najviše glasova onih koji su opredeljeni za izbore dobio bi vladajući SNS - 54 odsto, dok bi Socijalistička partija Srbije, ako bi samostalno izašla na izbore, dobila poverenje 9,8 odsto birača.

Prema ovom istraživanju, sve druge partije bi, ukoliko bi izašle samostalno, ostale ispod cenzusa.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića (PSG) dobio bi 3,9 odsto glasova, a Demokratska stranka 3,5 odsto.

U parlament ne bi ušle ni Partija ujedninjenih penzionera Srbije (PUPS) sa 3,2 odsto, kao ni Narodna stranka Vuka Jeremića, koja bi, predviđa istraživanje, osvojila 3 odsto glasova.

Van parlamenta bi u slučaju izbora ostale i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Lajića sa 2,9 odsto i Srpska radikalna stranka (SRS) sa istim procentom glasova.

Ni pokret Dveri ne bi prešao cenzus sa 2,8 odsto glasova, kao ni njihov koalicioni partner ''Dosta je bilo'', koji bi dobio 1,7 odsto, a Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpska narodna partija (SNP) osvojile bi samo po 1, 2 odsto glasova.

U istraživanju je 9,2 odsto birača reklo da bi glasalo za neku drugu partiju.

Samo 12 odsto građana na osnovu istraživanja očekuje da će vanredni parlamentarni izbori biti održani na jesen, svega 3 odsto smatra da će se održati do leta, dok je 18 odsto reklo da će izbori biti održani sledeće godine.

Više od polovine ispitanika, njih 56 odsto ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, a 11 odsto nije se izjasnilo o tome. Srbija danas



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar