Petogodišnji dečak Boško K. iz ariljskog naselja Rigošte, koji je danas u podne upao u reku Rzav, pronađen je nakon sat i po vremena potrage. Nad dečakom je pokušana reanimacija, međutim nakon pola sata borbe za njegov život, lekari su konstatovali smrt dečaka.

foto: B. Bojović / RAS Srbija

Nestanak petogodišnjeg deteta prijavio je oko 12 sati njegov ujak sa kojim se nalazio u šetnji pored reke.

Kako je dečak upao u reku, za sada nije poznato. Ujak je dečaka tražio po obali, a onda je pozvao pomoć i prijavio njegov nestanak.

Spasilački timovi pretraživali su obalu nabujalog Rzava kod Arilja, i nakon više od sat vremena potrage, pronađen je dečak i na licu mesta pokušana je reanimacija.

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati.

– Oko podne smo dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu, po navodima ujaka koji se sa dvoje dece igrao na gradskoj plaži u Arilju, gde postoje ljuljaške i park. Mi smo na lice mesta izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju – rekao je Cicvarić za Glas zapadne Srbije.

– Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je smrt morala da bude konstatovana u 14.25 – rekao je Cicvarić.

Nivo Rzava je povećan.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here