Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Promocija knjige „E baš vam hvala"

post-title


U susret četvrtom festivalu Dani urbane kulture, DUK tim i kafe „Moment“ pozivaju vas na promociju knjige „E baš vam hvala" Marka Vidojkovića koja će se održati u petak, 16.marta, sa početkom u 19:30 časova u kafeu „Moment“.

U svojoj novoj knjizi „E baš vam hvala“, Marko Vidojković želi da čitaoci jasnije sagledaju sudbinu Jugoslavije i sveta u kome žive.

Vidojković kaže da ne može da zamisli situaciju u kojoj se Jugoslavije ne raspada, jer, kako kaže, moralo je doći do raspada jer je Jugoslavija bila zemlja koja nije mogla da odgovori na istorijske izazove kada je došlo do sloma SSSR i pada Berlinskog zida.

"Napisao sam knjigu jer postoji iluzija da je u Jugoslaviji bilo fenomanalno društvo i mnogo bolje. Nije mnogo teško da ti bude bolje nego sad. Jugoslavija u mojoj knjizi je opstala zahvaljujući jednom slučaju, padu aviona u kome su bili svi članovi Predsedništva SFRJ i predstavnici republika. Poenta je susret univerzuma u kome glavni junak dolazi u dodir sa drugim univerzumom, odnosno, saznaje da postoji univerzum u kome se Jugoslavija raspala. Gledaoci Rika i Mortija će odmah shvatiti foru. Para se šav univerzuma i jedni univerzumi idu tamo drugi ovamo", kaže Vidojković.

Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. Objavio romane „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkpe su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“. Roman „Kandže“je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja i, kao jedna od najprodavanijih knjiga domaćeg autora, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler. Godine 2006. Vidojković je za „Kandže“ dobio i nagradu i Kočićevo pero, a za „Sve crnvekape su iste“ Vitalovu nagradu. Objavljivan u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj i Poljskoj. Bio urednik u časopisima „Maxim“ i „Playboy“.

Sa čačanskom publikom susreo se pre deset godina na promociji knjige „Sve crvenkape su iste“ u kultnom kafeu „Zanzibar“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar