Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



HRVATI SE PLAŠE: Čović "uvodi" Borac u ABA ligu

post-title


Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović navodno pomaže Borcu iz Čačka da se plasira u ABA ligu,a hrvatski mediji tvrde "da je to praktično njegov treći klub".

[caption id="attachment_71911" align="aligncenter" width="640"] foto: Starsportphoto[/caption]

U tekstu na portalu "sportske novosti", opisan je potencijalni način na koji će Čović realizovati svoju "misiju".

Naši susedi bavili su se formatom ABA lige, čiji je Čović ovogodišnji predsednik, podsećajući da je direktor regionalnog takmičenja Krešimir Novosel najavio mogućnost da se dogode brojne promene i proširi liga.

Tako bi ABA liga imala 14 članova, čemu se protivi Cedevita, Zadar, za sada, nije imao komentar, dok je Cibona saglasna s reformom.

Jutarnji listi piše da bi to najviše odgovaralo prvom čoveku Zvezde, koji bi i kao gazda FMP, ali i Borca iz Čačka postao čovek koji kontroliše tri kluba.

"Čović je, naravno, bio korak ispred regije koja se zamarala pričama “14 ili 12”. On je progurao domaćinstvo Final Foura ABA 2 lige Borcu iz Čačka, koji je, praktično, njegov treći klub. Nakon Zvezde, FMP-a, imao bi, uz domaćinstvo turnira, 'jer se u Čačku teško gubi', promociju svoje C ekipe. Ako se pri tome poništi nacionalni koeficijent, imao bi Čović čak tri, a Srbija pet od 12 klubova u ABA ligi, a dodamo li tu Igokeu, koja je srpski klub, imali bi Srbi 50 posto glasova u Skupštini lige za bilo koju odluku. I još nešto, klubova iz Srbije bilo bi pet, a iz Hrvatske i Slovenije ukupno četiri. Uglavnom, Čović je miran jer njemu odgovara, naravno, i da je liga 14", navodi se u tekstu.

Takođe, u tekstu podsećaju i na izjavu predsednika Aleksandra Vučića koji je pre mesec dana tokom dvonedevne posete u Zagrebu, Emilu Tedeskom, vlasniku Cedevite, rekao "da će ipak teško biti moguće da njegov tim savlada Crvenu zvezdu".

Crveno-beli i Cedevita poslednjih godina vode veliku borbu u ABA ligi, gde srpski klub ima osvojene tri uzastopne titule prvaka regiona, pošto je pobedio hrvatski klub dva puta u poslednja tri finala. B92



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar