Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Aleksandar Gajović na poziv Udruženja medija i medijskih radnika posetio je Čačak. Tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Čačka, Milunom Todorovićem. Ovom sastanku su prisustvovali Igor Trifunović, predsednik Skupštine grada, Milica Dačić, zamenica gradonačelnika, Dušan Radojević, član Gradskog veća, Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika zadužen za društvene delatnosti, kao i Gvozden Nikolić, predsednik Udruženja medija i medijskih radnika.

Mada je na sastanku bilo govora o finansiranju i aktivnostima u oblasti kulture, akcenat u razgovoru je stavljen na informisanje. Gradonačelnik je predstavio finansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja za prethodnu, 2017. godinu na teritoriji grada Čačka i planirana sredstva za ovu godinu. Takođe, bilo je govora i o položaju lokalnih medija u našem gradu.

Državni sekretar je upoznao prisutne sa Nacrtom medijske strategije koja će uskoro biti dostavljena na javnu raspravu i uputio poziv našoj lokalnoj samoupravi za još intenzivniju saradnju sa Ministarstvom kako u oblasti kulture, tako i informisanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here