Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Doktrina ABA 2 pobede - Split je neugodan, a Borac rešen da kroz F4 klinč uđe u jadransku elitu!

post-title


Čačani nišane Splićane, a neće im biti lako da ih ustrele, jer ista ta ekipa zamalo nije skinula Borčev skalp kraj Morave. Nema više nedoumica oko plasmana u ABA elitu, pa Čačani već kuju planove… Osvajanje F4 turnira kraj Morave, za Borac je jedina sigurica za ulazak u visoko društvo. Tragom te informacije, odnosno odluke Skupštine ABA lige, četa Raška Bojića skovala je novu doktrinu: „Večerašnji pohod na KK Split, usputna je stanica za ostvarenje velike želje grada kraljice igara“...

Opuštanja u taboru srpskog lidera na ABA 2 frontu nema. Sve je dotegnuto, pred meč sa Splitom koji počinje večeras u 18 časova.  Dakle, nije reč o delimičnoj, već o potpunoj mobilizaciji kompletnog igračkog sastava tima Raška Bojića. Zna se u taboru srpskog tima da put u Hrvatsku znači i izlazak na megdan Splitu, ekipi koja umalo nije porazila Borac u Čačku. Marko Stojadinović se doduše postarao da ne dođe do iznenađenja. Pogodio je trojku nekoliko sekundi pre kraja, i tako pobedu svom timu.

Šef struke Čačana Raško Bojić naglašava da je cilj njegovog tima da nastavi sa pobedama u regionalnom takmičenju. ,,Nakon pobede u susretu protiv Vršca okrećemo se duelu sa Splitom. Ta utakmica je za nas veoma bitna, jer želimo da nastavimo pobednički niz u ABA 2. Takođe, imamo cilj da izborimo prvu poziciju na kraju regularnog dela lige. Želimo da u preostala tri kola damo svoj maksimum, na sve tri utakmice idemo kao i do sada maksimalno motivisani da pobedimo i da se potrudimo da ostvarimo što bolji plasman. Želja svih u klubu je da ostanemo tu gde jesmo“, reči su stratega Borca.

Protiv koje god ekipe da bude igrao u polufinalu F4 ABA 2 lige Borcu neće biti ni malo lako. Međutim, uz izvrsnu čačansku publiku nema prepreke koja ne može biti prevaziđena. Bojić se dotakao i tog pitanja. ,,Smatram da nema nekog velikog prostora za kalkulisanje. Kada bih i mogao da biram, ne bih znao koga da izaberem za protivnika u polufinalu F4. Recimo, Vršac se ponašao u skladu sa ovom konstatacijom, igrali su meč u Čačku prilično rezervisano, računajući da će oni biti naš potencijalni protivnik u polufinalu. Sigurno je da su sakrili neke adute u tom meču, iako nekih velikih nepoznanica nema”.

Sjajni mladi krilni igrač Borca Matija Popović podseća da je Split namučio njegovu ekipu u prvom meču, ali ne sumnja u novu pobedu. ,,Utakmica u Splitu biće veoma važna za nas jer želimo da zadržimo prvu poziciju u ABA 2 ligi pred F4. Napravili smo prošle nedelje dve sjajne uvertire za ovaj meč, jer smo ostvarili dva velika i bitna trijumfa kod kuće protiv Teoda i Vršca. Ovo će biti jako teško gostovanje, Split igra zaista dobro kod kuće. U prvom meču ove sezone dobrano smo se pomučili da ih pobedimo. Međutim, potrudićemo se da u meč uđemo maksimalno koncentrisano i motivisano, i ako budemo ispoštovali sve planove i dogovore, ne sumnjam da ćemo se vratiti kući sa još jednom pobedom“,izjavio je Popović. Mozzart Sport, Đurđe Mečanin i Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar